luni, 30 septembrie 2013

Ciocolata alba cu fistic caramelizat


Dragilor, nici nu stiti de cand imi tot propun (eu si nu numai eu...) sa fac ciocolata si praline dupa minunatele retete pe care le-am adunat in biblioteca in apreciabila colectie de carti culinare, care sporeste cu fiecare excursie in strainatate (librariile noastre din pacate sunt inca foarte modeste la acest capitol...) dar se pare ca pana acum nu s-a gasit niciodata momentul potrivit...


sâmbătă, 28 septembrie 2013

Sauerrahmsouffle cu rodie sau o briosa pufoasa cu smantana...




Dragilor, va propunem sa ne alaturam unei cauze nobile si sa gatim impreuna "Desertul invingatorului", idee initiata la invitatia  Bucatareselor vesele , aka Lia si Lory,  pe care sa il fotografiem si sa trimitem rezultatele muncii noastre drept sprijin moral Asociatiei Little People Romania pana in data de 2 octobrie 2013.


miercuri, 25 septembrie 2013

Atelier de paine durum cu maia si multe poze...


Avem placerea sa va anuntam organizarea unui nou atelier de paine cu maia in Timisoara, sambata, 5 octombrie, incepand cu orele 16,30 cu o tema foarte noua si interesanta, painea bio cu faina durum Terra Natura.

Abia asteptam sa ne reintalnim sa povestim despre paine, maia, faina, din punct de vedere culinar si medical si tot ceea ce va doriti voi legat de acest subiect atat de cautat in ultimul timp, sa trecem impreuna prin toate etapele pregatirii painii cu maia si sa degustam una dintre cele mai savuroase paini, painea cu faina bio durum.


vineri, 20 septembrie 2013

Un cadou de Craciun...


Hmmm, dragilor, asa cum v-am promis am reluat seria postarilor cu torturile ramase restante anul trecut undeva in decembrie... dar meno male ar spune italienii, avand in vedere ca in scurt timp incepem incet, incet pregatirile pentru cea mai frumoasa si mai plina de poveste perioada a anului, Craciunul!


vineri, 6 septembrie 2013

Tarta cu speck si 3 tipuri de branza



Ce nebunie, nu-i asa?

Adevarul este ca de cand am in dotare minunatia asta mare de forma de ceramica, nu ratez nici o ocazie sa pregatesc fel de fel de tarte in ea, atat mi-e de draga frantuzoaica mea dantelata...

Sa va povestesc ca am umplut tarta cu ingrediente aduse din vacanta, speck si iaurt de Alto Adige, gorgonzola de capra, mozzarela si branza de Valsugana...un amestec de ingrediente care nu poate lasa pe nimeni rece...sau mai bine sa va povestesc cat de dor imi este deja de Italia?