tag:blogger.com,1999:blog-42955349215765932422024-03-13T02:16:54.054+01:00simplu si bunDoi doctori in bucatarie...simplu si bunhttp://www.blogger.com/profile/17326478845185074155noreply@blogger.comBlogger237125tag:blogger.com,1999:blog-4295534921576593242.post-16089802551302050262020-04-19T16:34:00.001+02:002020-04-19T16:35:48.250+02:00Lipii bio cu maia
Nici nu stiu cu ce sa incep....ar fi atat de multe de povestit ca nu mi-ar ajunge postari intregi si nici tot acest timp oarecum liber (pentru ca in realitate viata noastra s-a complicat intr-un cu totul alt mod si ne ocupam de lucruri care ne tin in priza poate chiar mai mult decat inainte, singura diferenta fiind doar ca stam mult mai mult timp acasa...).
Au trecut 6 ani de simplu si bunhttp://www.blogger.com/profile/17326478845185074155noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4295534921576593242.post-60092737793396142212020-04-11T10:25:00.000+02:002020-04-19T16:36:28.795+02:00Terra Natura- o minune regionala
Terra Natura....intotdeauna cand pronunt acest nume, gandul imi zboara la Terra Madre si la Carlo Petrini fondatorul Slow Food...
O simpla asemanare de nume, imi spuneam mereu...pana cand intr-una din zile Luca , ne-a invitat sa le facem o vizita, la ferma de la Jamu Mare (judetul Timis).
Pe Luca si Paco, cei doi frati elvetieni care au inceput inca din 1995 sa faca agricultura simplu si bunhttp://www.blogger.com/profile/17326478845185074155noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4295534921576593242.post-57273862617338406042020-03-22T13:00:00.002+01:002020-03-22T13:09:47.313+01:00Remediu natural pentru raceala
Bine v-am regasit dragilor!!!! Ce bine este sa ne intalnim din nou atat de SIMPLU SI BUN!!!
Ma bucur din suflet ca ceea ce parea un vis frumos foarte , foarte frumos dar extrem de indepartat, a devenit realitate!
Dupa o pauza de mai bine de 4 ani, reluam cu mult, mult drag si entuziasm postarile pe blog , probabil nu intamplator intr-un an bisect...intregind astfel mai mult sau mai simplu si bunhttp://www.blogger.com/profile/17326478845185074155noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-4295534921576593242.post-34255488393917324562018-07-12T21:58:00.000+02:002020-03-29T13:46:29.047+02:00Medium rare
In sfarsit vara...
Cred ca nu este nimeni care sa rateze o seara de vara impreuna cu prietenii, familia langa un grill incins si cand spun incins imi vine intotdeauna in minte imaginea acelui grill de la "La Parilla" din Madrid ( un restaurant mignon al carui proprietar este fostul bucatar al regelui Juan Carlos ) cu bari de fier de grosimea unui deget mic atat de tare incinse incat simplu si bunhttp://www.blogger.com/profile/17326478845185074155noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-4295534921576593242.post-66716006058347740022016-11-18T22:57:00.000+01:002016-11-19T20:44:48.094+01:00Savarina reinterpretata
Nici nu stiu cu ce sa incep mai intai , as avea atat de multe de povestit despre acest desert atat de legat de copilaria noastra, incat imi este de-a dreptul imposibil sa imi ordonez gandurile astfel incat ideile sa poata curge natural, de la sine, de aceea daca observati ca trec de la una la alta, explicatia este foarte simpla, emotiile sunt atat de mari , tare greu de controlat!
simplu si bunhttp://www.blogger.com/profile/17326478845185074155noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4295534921576593242.post-78933040778104257872016-10-18T22:39:00.000+02:002016-10-27T11:39:21.964+02:00Ganache de prune cu bezea de ceai verde by Pascal Aussignac
Lucrurile simple sunt intotdeauna atat de bune!
Am deosebita placere sa va invit sa il descoperim impreuna pe Pascal prin intermediul uneia dintre retetele lui, un desert care se potriveste perfect acestui crez, o reteta pe cat de simpla pe atat de extraordinara, cu ingrediente putine, curate, genial asociate.
Nascut in Toulouse, Aussignac si-a dorit intotdeauna sa lucreze simplu si bunhttp://www.blogger.com/profile/17326478845185074155noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4295534921576593242.post-54597873989638355762016-10-18T22:23:00.000+02:002016-10-27T11:39:42.538+02:00 File de vita, oase cu maduva, zabaione de stridii si ciuperci king oyster by Pascal Aussignac
Sa prepari o reteta dupa un chef de stele Michelin, precum Pascal Aussignac, este o senzatie cu totul aparte...
In primul rand, pe masura ce inaintam in prepararea retetei, intram incetul cu incetul in atmosfera si valtoarea bucatariei unui restaurant de top. Complexitatea preparatului, timpii de executie care se intrica si se suprapun imi dau o idee asupra efortului care trebuie depus simplu si bunhttp://www.blogger.com/profile/17326478845185074155noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4295534921576593242.post-56339747687513718712016-10-16T22:28:00.003+02:002016-10-19T10:30:36.822+02:00Gogosi bio cu maia de World Bread Day 2016
Hmmm dragilor, a cam trecut ceva vreme de cand nu am mai avut ragazul sa povestim, nu stiu daca voi ne-ati simtit lipsa, insa noua tare ne-a fost dor de voi, de timpul petrecut pe blog si tare mult mi-am dorit sa treaca perioada agitata de inceput de toamna, sa reintram in programul obisnuit si sa regasim momentele atat de placute impreuna!
Sa nu va imaginati ca nu am gatit sau nu am simplu si bunhttp://www.blogger.com/profile/17326478845185074155noreply@blogger.com8tag:blogger.com,1999:blog-4295534921576593242.post-1712786461639856482016-06-17T21:52:00.000+02:002016-06-18T21:42:30.269+02:00Bucataria Lidl cauta cea mai talentata familie pasionata de gatit
Buna ziua Daiana & Cosmin,
Va multumim pentru initiativa de a va inscrie in preselectia din Timisoara din cadrul concursului de gatit “Bucataria Lidl cauta cea mai talentata familie de bucatari”.
Pe aceasta cale, va informam cu bucurie ca ati fost selectati pentru a participa in competitie. Felicitari!
Locatia de desfasurare a evenimentului din Timisoara simplu si bunhttp://www.blogger.com/profile/17326478845185074155noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4295534921576593242.post-57836480158434506332016-06-03T00:32:00.003+02:002016-06-03T00:32:29.945+02:00Bucharest Gourmet Festival
Primul weekend de vara vine cu un festival care suna absolut delicios: Bucharest Gourmet Festival, adica aproximativ 2 hectare in zona drive-in din Baneasa Shopping City, unde, intre 3 si 5 iunie, se vor reuni unele dintre cele mai renumite restaurante, bistrouri sau baruri din din Bucuresti si din tara.
Si pentru ca e un festival dedicat culturii gastronomice si artei simplu si bunhttp://www.blogger.com/profile/17326478845185074155noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4295534921576593242.post-51373042255822899042016-05-24T21:16:00.001+02:002016-05-24T23:17:57.429+02:00Food revolution day, mai 2016, Timisoara
Nu mai este de mult un secret ca in mai sarbatorim impreuna Food Revolution Day, v-am obisnuit de cativa ani incoace sa ne alaturam miscarii internationale si la indemnul lui Jamie, Timisoara sa fie unul dintre orasele romanesti care apar pe harta acestui eveniment, la care participa mai mult de 115 tari din intreaga lume.
Pentru ca o singura zi este mult prea scurta pentru a putea simplu si bunhttp://www.blogger.com/profile/17326478845185074155noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4295534921576593242.post-53193906931738704822016-05-22T23:12:00.002+02:002016-05-25T13:40:21.316+02:00Atelier de paste artizanale, Timisoara sambata 28 mai 2016
Seria atelierelor dedicate alimentatiei sanatoase , #FoodRevolution continua cu un atelier inedit dedicat adultilor de data aceasta, un atelier de paste artizanale pe care il vom organiza sambata 28 mai 2016 in Timisoara.
Va intrebati ce vom face?
Ne vom intalni dupa-amiaza, sa zicem pe la 18,00 la locul nostru de joaca (culinara) situat in centrul istoric al orasului si pornind de la simplu si bunhttp://www.blogger.com/profile/17326478845185074155noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4295534921576593242.post-81877222968945613962016-05-13T22:44:00.001+02:002016-05-15T13:58:06.433+02:00Saculete cu rabarber si branza de capra
Ei dragilor, pentru ca orice bucatar care se respecta isi pregateste singur toate aluaturile de care are nevoie in retete, fara a apela la foi prefabricate, si noi de cativa ani buni incoace, vreo 4 la numar am renuntat sa mai cumparam aluaturi gata facute si le pregatim proaspet de fiecare data, provocare pe care v-o lansam si voua!
Chiar daca la inceput nu vor iesi perfect, satisfactia estesimplu si bunhttp://www.blogger.com/profile/17326478845185074155noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4295534921576593242.post-46027902050750334312016-05-13T22:42:00.000+02:002016-05-15T14:05:16.308+02:00Ravioli cu mere caramelizate si branza de capre
Ta-da-da-da!
Avem onoarea sa va prezentam o reteta 100% originala, rod al muncii noastre in echipa , desi trebuie sa marturisesc ca nu am intuit de la bun inceput ca ne va reusi atat de bine si ca preparatul final este atat de irezistibil de simplu si bun1
Am pornit de la ideea de a combina trei ingrediente tare dragi noua, pastele proaspete, branza de capra si merele, iar ceea ce a rezultatsimplu si bunhttp://www.blogger.com/profile/17326478845185074155noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4295534921576593242.post-1528535211991199422016-05-13T22:01:00.002+02:002016-05-15T13:56:30.154+02:00Tiramisu cu capsuni si sampanie
Tiramisu...tira mi su... cele trei cuvinte magice care au dus reteta nostra pe primul loc in preferintele voastre de la publicare pana in prezent, record neinregistrat de nici o alta reteta pana acum...
Si pentru ca este si unul dintre deserturile noastre preferate, a sosit timpul sa va oferim o reinterpretare a variantei clasice (care urmeaza si ea la rand) pornind de la o reteta simplu si bunhttp://www.blogger.com/profile/17326478845185074155noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4295534921576593242.post-5373335593768036472016-05-13T20:27:00.000+02:002016-05-13T20:27:27.101+02:00Piscoturi organice (savoiardi)
Savoiardi sau piscoturile italiene cred ca nu mai au nevoie de nici un fel de prezentare...
Reteta italiana, atat de simpla si tare buna am facut-o de multe ori pana acum si de fiecare data mi-am dorit sa gasesc ragazul sa o impartasesc cu voi, insa sa pare ca abia acum a sosit momentul potrivit.
In cautarea acestei retete am plecat in momentul in care Patrik obisnuit deja cu aluaturile melesimplu si bunhttp://www.blogger.com/profile/17326478845185074155noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4295534921576593242.post-30182959995397314392016-03-26T23:59:00.001+01:002016-04-07T08:52:51.225+02:00Babka sau cozonac polonez cu maia
Ei dragilor a trecut ceva vreme de cand nu ne-am mai auzit, sincer nu mi-as fi inchipuit ca va trece chiar atat de mult timp pana sa ne reintalnim sa povestim din nou...se pare insa ca timpul ne apartine din ce mai putin si ca lucrurile mai mult sau mai putin importante din viata de zi cu zi ne consuma tot timpul disponibil...
Voi ce ati mai facut de cand nu ne.am auzit?
Noi?
Hm, nimic simplu si bunhttp://www.blogger.com/profile/17326478845185074155noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-4295534921576593242.post-8862151413482798262015-12-01T22:13:00.000+01:002015-12-01T22:21:29.318+01:00Atelier de paine bio cu maia in Arad
O veste buna pentru iubitorii de paine bio cu maia din vestul tarii, fie ca sunt din Timisoara, Arad, Oradea sau imprejurimi!
Ce parere aveti daca sarbatorim impreuna la Arad pe Mos Nicolae cu un atelier de paine cu maia?
Pentru ca a trecut aproape un an de la ultimul atelier tinut la Arad, unde am cunoscut o gramada de oameni pasionati de brutarit, abia asteptam sa ne intoarcem cu tolba simplu si bunhttp://www.blogger.com/profile/17326478845185074155noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-4295534921576593242.post-40567515597956073512015-11-29T20:18:00.003+01:002015-11-29T20:49:46.317+01:00Souffle´de telina
Hmmm, cu siguranta ati dus dorul unei retete simple si bune, nu-i asa?
Reteta aceasta are o istorie draguta, in alegerea ei am pornit de la refuzul succesiv al copiilor de a se atinge de aceasta leguma minunata numita telina si ... surpriza a fost de proportii sa observam ca sunt mai mult decat incantati de aceasta varianta deosebita de prezentare, care le-a sters complet preconceptiilesimplu si bunhttp://www.blogger.com/profile/17326478845185074155noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4295534921576593242.post-66082568837858803572015-11-09T11:50:00.003+01:002015-11-09T11:51:29.460+01:00Atelier de paine bio cu maia, Sibiu 15 noiembrie 2015
Asa cum am anuntat anterior, atelierul din data de 1 noiembrie 2015 de la Sibiu am fost nevoiti sa-l amanam din cauza unei viroze pe care copiii au adus-o de la scoala si care a facut imposibila calatoria noastra catre Sibiu, motiv pentru care am ratat si participarea la Congres...
Pentru ca am primit din partea voastra un numar mare de solicitari de participare la acest atelier de paine cu simplu si bunhttp://www.blogger.com/profile/17326478845185074155noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-4295534921576593242.post-24820652559614067592015-11-09T11:29:00.001+01:002015-11-09T11:30:47.094+01:00Branzoaice cu maia sau Sauerteig Quarkbrötchen
Dragilor, stiu ca a trecut o gramada de timp de cand nu am mai scris, insa pe langa faptul ca timpul nu ne mai ajunge sa parcurgem tot ceea ce avem de facut in mod obisnuit, anul acesta lucrurile au luat-o inaintea noastra si ne-au ocupat si putinul ragaz ramas liber...dar nu va ingrijorati suntem bine, avem insa o gramada de proiecte noi, tare, tare interesante si provocatoare, pe caresimplu si bunhttp://www.blogger.com/profile/17326478845185074155noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-4295534921576593242.post-69174031878154408852015-10-26T21:58:00.002+01:002015-10-31T22:12:38.361+01:00Atelier de paine bio cu maia in Sibiu
Dragilor, congresul medical care ne-a adus anul trecut pe meleaguri sibiene se va organiza anul acesta un pic mai repede, la inceputul lunii octombrie, de aceea incercam sa profitam de ocazie, sa ne intalnim cu voi din nou si sa petrecem o dimineata minunata impreuna povestind pe indelete despre painea cu maia.
Anul care a trecut a fost unul plin in experiente brutaricesti pentru noi, asa ca simplu si bunhttp://www.blogger.com/profile/17326478845185074155noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4295534921576593242.post-73073577952093292172015-07-19T13:55:00.004+02:002015-09-04T16:32:57.724+02:00Paine mexicana cu malai si maia
Caldura mare, agitatie, oameni intoleranti, mirosuri grele, claxoane, cuvinte urata, trafic prea intens pentru aceasta perioada a anului, o gramada de termene limita, vacanta scolara, sport in aer liber, plimbari cu bicicleta, udat gradina, aer conditionat, cuptor natural numit soare, santier, mancare gatita zilnic, pizza , paine, torturi de ciocolata, zile de nastere, inghetata, foccacia, simplu si bunhttp://www.blogger.com/profile/17326478845185074155noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-4295534921576593242.post-10037870718354512322015-06-14T09:37:00.000+02:002015-09-26T09:31:46.053+02:00Pide, paine turceasca cu maia
Pe masura ce se apropie vara, timpul parca se contracta din ce in ce mai mult, sunt tot mult mai multe de facut, iar caldura excesiva face ca lucrurile sa se desfasoare din ce in ce mai lent...probabil ca este un tablou cunoscut multora dintre voi, insa in pofida acestor lucruri pentru a ne mentine un mod de trai sanatos trebuie sa gatim in continuare, sa facem paine si nu in ultimul rand sa simplu si bunhttp://www.blogger.com/profile/17326478845185074155noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-4295534921576593242.post-16989533432229841202015-06-10T12:29:00.002+02:002015-06-16T10:50:33.709+02:00Baklava from scratch
Trebuie sa recunosc ca nu am fost niciodata in Turcia si ca nu am avut niciodata ocazia sa gustam aceste minunatii la ele acasa, insa imi amintesc din copilarie, de pe vremea cand baklavaua se gasea cu usurinta in cofetariile noastre cu specific mai mult sau mai putin turcesc, ca era un deliciu greu de descris in cuvinte, de aceea nu am putut rezista tentatiei si cu prima ocazie care s-a ivit,simplu si bunhttp://www.blogger.com/profile/17326478845185074155noreply@blogger.com6