sâmbătă, 28 septembrie 2013

Sauerrahmsouffle cu rodie sau o briosa pufoasa cu smantana...




Dragilor, va propunem sa ne alaturam unei cauze nobile si sa gatim impreuna "Desertul invingatorului", idee initiata la invitatia  Bucatareselor vesele , aka Lia si Lory,  pe care sa il fotografiem si sa trimitem rezultatele muncii noastre drept sprijin moral Asociatiei Little People Romania pana in data de 2 octobrie 2013.

Daca nu stiati, Asociatia Little People Romania ofera suport moral tinerilor si copiilor afectati de cancer sustinandu-i prin activitati educative si programe terapeutice, transformand astfel experienta bolii si a spitalizarii intr-o aventura cu povesti si personaje curajoase.

Asociatia a format Clubul Temerarii, una dintre cele mai mari si mai active comunitati de tineri supravietuitori ai cancerului din Europa, cu scopul de a fi sursa de inspiratie si incurajare pentru cei care se afla sub tratament...

Temerarii stiu ca se poate- POTI SI TU!

Reteta celor de la Little People consta in dedicatie, incredere si profesionalism dar si un strop de magie si speranta!

Stiu ca timpul este scurt si cu totii suntem foarte ocupati dar tot ceea ce trebuie sa faceti este sa preparati acest desert simplu, sa-l decorati folosind culoarea galben si un (cap de) leu, simbol al curajului si sa ne trimiteti fotografiile pe adresa de mail: cordeanboc@gmail.com pana in seara zilei de marti 1 octombrie, pentru ca in data de 2 octobrie acestea sa poata sa ajunga la destinatie . 

Reteta pe care am ales-o este una extrem de simpla si tare delicioasa inspirata fiind de Chef Eva Salomon (Kirchberg / Wagram, Austria) ...

Sunteti gata? Atunci pregatiti:
  • 6 oua bio
  • 6 linguri de smantana bio
  • 6 linguri de zahar brut (in reteta erau 12 , dar mi s-a parut prea mult)
  • 6 linguri de faina bio Terra Natura (alba)
  • putin unt si zahar brut pentru tapetat recipientele
Incepem prin a pregati formele de ceramica pentru cuptor pe care le ungem cu unt si le tapetam cu zahar brut, le asezam in tava si le punem in frigider.

Preincalzim cuptorul la 220°C si pregatim apa fiarta in fierbatorul electric.

Apoi separam albusurile de galbenusuri si amestecam galbenusurile cu smantana si faina, in timp ce albusurile le batem tare impreuna cu zaharul brut.

Amestecam cu grija cele 2 compozitii avand grija sa nu zapacim prea tare spuma albusurilor bine batute si turnam compozitia obtinuta in formele pregatite anterior.

Turnam apa fiarta in tava printre formele de ceramica pentru baia de abur si punem souffle-ul la cuptor pentru 12 min.

E voila , se serveste pe un pat de rodie pentru a balansa frumos aromele...si se decoreaza simbolic cu un leu pentru a servi cauzei nobile pentru care am pregatit acest desert!

PS: Nu va faceti nici un fel de probleme daca leul dvs. nu va fi foarte reusit, important este sa strangem cat mai multe poze, gestul conteaza cel mai mult! ;)





Si in continuare, pozele primite de la voi, dragilor, va multumim din suflet, cu siguranta vor fi primite cu multa voiosie!


Dragan Cristina




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu