duminică, 1 iulie 2012

Provocarea Dulce Romanie-luna iulie

Dragilor, astazi este o zi de sarbatoare mare , este duminica si prima zi a lunii lui cuptor (si pe buna dreptate cel putin in Timisoara de ieri incepand e mai rau decat in respectivul aparat...) dar mai ales este Premiera punerii in scena Simplu si bun a piesei de teatru Dulce Romanie , despre care v-am tot povestit cate ceva , dar acum a sosit momentul mult asteptat al prezentarii ei complete.




Scenariul piesei de teatru despre care va vorbesc a fost scris in urma cu doi ani de Mihaela-De prin lume adunate in ideea extraordinara de provoca pe toti amatorii de bucatareala cu sau fara blog in dotare  sa pregateasca retete care mai de care mai intresante pornind de la niste ingrediente sau teme impuse de gazda respectivei luni...

Rezultatul a fost pe masura asteptarilor , in fiecare luna rezultand o frumoasa colectie de retete care mai de care mai sofisticate avand toate macar cate un ingredient comun, publicate la sfarsitul fiecarei luni de catre blogul care a gazduit punerea in scena in luna respectiva.

Piesele de teatru jucate deja au avut urmatorul program si actori principali :

-in octombrie 2010 pe scena De prin lume adunate a jucat dovlecul,

-in noiembrie 2010 , o alta scena Furnicuta boscodina , alti actori : nucile si usturoiul,

-luna decembrie 2010 a adus pe Alison's Trial , pestele si fructele de mare,

-in noul an, in ianuarie 2011 pe scena Pasiunilor culinare au jucat rucola si ciupercile,

-in luna februarie 2011 Dulciuri fel de fel a cinstit actorul meu favorit, ciocolata,

-in martie 2011 in Bucataria Furnicutilor actori au fost vinul si cafeaua,

-in aprilie 2011 scena Bucatelor pe alese a fost ocupata de  cei "4 M" : M&M, miere si miel,

-in mai 2011 Explora Cuisine a aplaudat sparanghelul si dulce de leche,

-in iunie 2011 scena Dulcegarii culinare a fost ocupata de cirese si menta,

-in iulie 2011 pe Retete fel de fel am admirat fructele de padure si busuiocul,

-in august 2011 Papa bun a ovationat prunele si puiul,

-in septembrie 2011 Betty's kitchen pe scena ei ne-a prezentat perele si vinetele,

-in octombrie 2011 My fancy cake a aplaudat Ziua recoltei cu cupcakes,

-in noiembrie 2011, Xandrine si ale ei ispravi culinare a avut drept actori marul si hreanul,

-in decembrie , a incheiat anul Cooking with my soul aplaudand ghimbirul si prajiturelele de Craciun,

-in ianuarie 2012, Anul nou a deschis stagiunea Mitinita cu propunerea de detoxifiere cu/fara citrice,

-in februarie 2012 Caietul cu retete a ovationat gerul cu dragoste si drojdie,

-in martie 2012 Cristin@'s bog-Arome si culori a aplaudat pastele si frisca,

-in aprilie 2012 pe scena Blogului de sotie fericita au jucat macul si o gramada de retete de Paste,

-in mai 2012 Toata ziua in bucatarie a ocupat toata scena cu culoarea verde a spanacului...

-in iunie 2012 in regia Andie's Veggies am avut de admirat caramelul si o intreaga lume vegetariana , motiv pentru care a rezultat o frumoasa parada a retetelor avand atat de multi actori principali!


Ei, dragilor dupa atatea idei tentante si interesante trebuie sa fiu sincera sa va marturisesc ca ne-am ales cu o sarcina extrem de dificila acum , sa va propunem actorii principali care vor juca in piesa sub regia noastra pe parcursul acestei luni , interval in care va invitam sa gatiti si sa postati una sau mai multe retete pornind de la aceste ingrediente , cu rugamintea sa specificati ca participa la Provocarea Dulce Romanie , incluzand in postare un link catre blogul Mihaelei si unul catre regizorul acestei luni , catre noi adica...

Dupa aceea va rugam sa ne trimiteti pe adresa de mail cordeanboc@gmail.com pana in data de 29 iulie urmatoarele:
-numele vostru,
-numele blog-ului/site-ului
-link-ul catre reteta postata
-poza cu scena finala..
Daca nu aveti un blog in dotare nu este nici o problema , va asteptam atunci reteta , numele si poza cu preparatul la aceeasi adresa de mail urmand ca in data de 31 iulie sa va invit sa participati cu totii la inchiderea festivitatilor acestei luni , urmata de parada retetelor.

Scena urmatoarei piese , din august , se va desfasura sub regia directa a Catalinei, Anei si a celorlaltor colaboratori ai blogului atat de interesant Kiss the cook.

Va dorim spor la gatit , pofta buna si o luna a lui cuptor cat mai placuta !
Cu drag,
Daiana si Cosmin

PS: Cred ca am uitat ceva , ESENTIALUL , nu-i asa...sa va dezvalui INGREDIENTELE acestei luni...
Dupa indelungi dezbateri si framantari va propunem ca ingrediente zmeura, vanilia si branza de capra cu rugamintea sa folositi simultan cel putin doua dintre ele...va provocam de data aceasta sa ne uimiti cu ceva deosebit , dulce sau sarat pregatit intr-o maniera rafinata , cu alte cuvinte vrem sa scoatem la lumina Michelin Chef-ul care se ascunde in sufletul fiecaruia dintre voi...

Manusa a fost aruncata , cine o ridica?








44 de comentarii:

  1. Ma bucur ca ati ales zmeura, cred ca o sa am cu ce ma prezenta.
    Multumesc anticipat pentru gazduire!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim frumos , ne bucuram sa te primim cu mare drag !
      Placerea este de partea noastra!

      Ștergere
  2. Super ingrediente, abia astep sa vad ce minunatii or sa mai iasa la lumina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim mult, a fost o alegere dificila...si noi suntem nerabdatori sa vedem ce retete deosebite vor aparea...

      Ștergere
  3. Waaaa...ce ma bucur ca ati ales zmeura! O ador! Chiar am sa postez niste retete cu zmeura, ca tot sunt in focurile creatiei cu zmeura! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i asa?Si noi suntem innebuniti dupa cea coapta in gradina, din fericire ne putem bucura de ea o perioada de timp mult mai lunga decat cea a capsunilor...
      Te asteptam cu mare drag, cu cat mai multe retete!

      Ștergere
  4. Super ingrediente! Daca se poate as găzdui eu provocarea luna viitoare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim mult de tot! Cu cea mai mare placere dar asa cum am anuntat in postare, luna august va fi gazduita de catre Catalina, imi pare tare rau ca nu pot sa-ti indeplinesc dorinta.
      Luna trecuta a fost printr-o mica eroare initial anuntata gazda Catalina in locul nostru , ulterior greseala a fost indreptata , ei revenindu-i automat luna urmatoare adica luna august...

      Ștergere
    2. Nicol, deja avem pe cineva pentru luna august, dar septembrie este deschis daca vrei sa gazduiesti :)

      Daiana si Cosmin, bine ati venit la Dulce Romanie :) Rotitele au inceput sa se invarta deja, si ceva in care sa folosesc toate ingredientele se pregateste!

      Ștergere
    3. Multumesc Cosmin si Daiana pentru explicatie, e ok!

      Draga Mihaela multumesc frumos pentru oferta! Semtembrie se pare ca e luna mea, fiind si ziua mea de nastere, cred ca ar fi perfect sa gazduiesc Provocarea!

      Ștergere
    4. Iti multumim mult Mihaela pentru privilegiul oferit de a fi gazdele lunii iulie pentru Provocarea Dulce Romanie, speram sa reusim sa ne apropiem macar de ospitalitatea gazdelor minunate ce ne-au precedat in cei doi ani de cand ea isi schimba casuta...
      Asteptam cu mare nerabdare sa vedem ce surpriza ne pregatesti !

      Ștergere
    5. Cu placere Nicol, ma bucur ca s-a rezolvat problema si totusi nu ai plecat cu mana goala de le noi din casuta, felicitari!

      Ștergere
  5. Foarte interesanta provocarea!
    Pacata ca in pietele din Tm nu prea gasesti zmeura proaspata :( iar cea din curtea vilei mele are abia vreo 6 fructe si nici alea ale mele ci ale vecinilor :)). Improvizam ceva cu zmeura inghetata de la Auchan ;).
    O saptamana buna sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place provocarea, a fost o nastere foarte grea, am plecat de la cu totul alte ingrediente si le-am tot schimbat pana am ajuns la formula actuala...
      Habar nu am avut ca nu este zmeura proaspata la noi in piata, sincera sa fiu eu anul acesta nu am ajuns sa pun piciorul pe acolo, dar daca vad pe undeva te claxonez,bine?
      O saptamana racoroasa iti dorim!

      Ștergere
    2. Asa cum am promis revin cu informatia ca am vazut in Piata 700 zmeura proaspata, nu foarte ieftina dar traim in Romania si...!?(apropo de asta am vazut un reportaj la tv cum pleaca zmeura de camp cu 7 lei de la producator si ajunge pe marginea drumului sau in piete sa fie de padure cu 25 de lei kg...).
      O duminica frumoasa,Daiana

      Ștergere
  6. M-ati cucerit deja,zmeura si vanilia le ador iar branzica de capra nu-mi lipseste niciodata din frigider!Sper sa ma ridic la inaltimea asteptarilor voastre si abia astept parada de final.O saptamana minunata va doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La cat de grea a fost decizia de alegere a ingredientelor imi pare bine ca am reusit sa fim pe gustul vostru , ne dorim sa gatiti cu cea mai mare placere folosind ingredientele preferate...
      Cu siguranta vei reusi sa pregatesti ceva deosebit!
      O saptamana cat mai racoroasa daca se poate!

      Ștergere
  7. Superbe gazde si tentanta provocare !!! ;) Sper sa reusesc si eu sa fac in timp util ceva !! ;)
    O saptamana de vis va doresc !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim din suflet, esti prea generoasa , cu complimentele!
      Nu imi fac nici o grija ca n-ai sa reusesti , abia asteptam sa vedem rezultatele!O saptamana linistita!

      Ștergere
  8. Dupa gazde si ingrediente: super faine. Imi si imaginez ce bunatati vor iesi din bucatariile participante. Abia astept!!! Sper sa apuc sa fac si eu ceva si intr-un viitor nu foarte indepartat sa gazduiesc si eu in umila mea bucatarie virtuala provocarea asta delicioasa. O saptamana frumoasa si plina de inspiratie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim frumos pentru aprecieri , ma bucur ca iti plac ingredientele!
      Si noi suntem nerabdatori sa vedem ce retete rafinate vor vedea lumina scenei in casuta noastra virtuala si mai apoi de ce nu si in a ta , nu trebuie decat sa te hotarasti in ce luna vrei sa pui opera in scena si sa-i dai de stire Mihaelei...
      O saptamana deosebita iti dorim!

      Ștergere
  9. Si dupa cum am promis, iata prima reteta cu zmeura :) http://andreeachinesefood.blogspot.ro/2012/07/cheesecake-cu-zmeura.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce rapida esti ,m-ai dat gata!Ce bine poate sa arate prajitura ta!Din fericire nu am decat mascarpone in casa acum ,ca n-as mai astepta dimineata sa o execut, la ce fani branza-in-orice-varianta suntem cu totii!
      Multumesc mult , abia astept sa vad continuarea, Daiana

      Ștergere
  10. Zmeura si vanilie?! Ce idee minunata! Imi si inchipui fructele finute tronand pe crema de vanilie sau pe un tort cu bezele. Iar daca ma gandesc la ciocolata, cred ca e cea mai buna combinatie. Va imbratisez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...si branza de capra dulce sau sarata , speram ca iti place in egala masura...multumim frumos!
      Abia asteptam sa ne incanti la sfarsitul lunii cu ceva deosebit!Cu drag, Daiana

      Ștergere
  11. Primiti si bucatarasii incepatori :)?

    RăspundețiȘtergere
  12. Iertati-mi stangacia! Am inteles ca trebuie folosite cate 2 ingrediente simultan. Pentru desert, sunt idei destule, dar...ce poti face sarat cu zmeura sau vanilie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabriela, tocmai asta este provocarea :) ce poti face din doua combinatii de ingrediente.

      Ștergere
    2. Imi place la nebunie intrebarea!Sa fiu sincera chiar o asteptam , mi-ai ridicat mingea la fileu!
      In marile bucatarii ale lumii spectacolul consta in folosirea ingredientelor considerate traditional dulci in retete sarate si vice-versa,subtilitatea constand in pacalirea papilelor gustative care primesc initial informatia vizuala si tind sa clasifice preparatul de genul:A! ciocolata=dulce, dupa care la degustare senzatia este mult mai intensa si neasteptata cand gustul predominat este sarat spre exemplu...ca sa nu mai vorbim ca se cauta cel mai mult contrastele si se asociaza cele mai neasteptate ingrediente...
      Provocarea este tocmai sa ne surprindeti cu preparate deosebite , rafinate si putin asteptate , un exemplu in acest sens ar fi una dintre retetele cu care noi am participat la provocarea lunii iunie si pe care din pacate Andi nu a reusit sa o publice :http://www.simplusibun.ro/2012/06/capsuni-cu-busuioc.html
      In speranta ca nu te-am speriat, te asteptam cu mare drag la Parada, Daiana

      Ștergere
    3. Foarte interesant! In afara de muschi de porc cu sos de stafide, nu am mai incercat astfel de combinatii neobisnuite. Cu siguranta unele sunt chiar reusite si neasteptat de bune!

      Ștergere
  13. Foarte faine ingredientele alese! Sper ca luna asta sa-mi fac timp sa ajung la provocare... Timpul asta ne omoara :)
    Foarte frumos blogul vostru, il vizitez frecvent.
    Succes la provocare va doresc si... ne vedem la parada!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim mult de tot pentru complimente!
      Ne bucura ideea ca iti plac ingredientele propuse si ca incerci sa iti faci timp din putinul pe care cu totii il avem la dispozitie sa pregatesti ceva pentru spectacolul organizat pe scena noastra...
      Multumim frumos pentru vizite, te asteptam cu mare drag si in continuare!
      Abia astept sa ne vedem la parada!

      Ștergere
  14. Buna seara,
    Felicitari pentru alegerile facute in aceasta luna de Provocare...imi plac mult.Am sa ma gandesc si eu ce am sa pun in practica(sper sa nu dezamagesc).
    Va felicit pentru minunata gazduire,pentru atentia si aprecierea pe care o dati fiecarui comentariu postat.
    Spor la treaba va doresc si sa ne auzim cu bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim frumos,ne bucura acest lucru!Sunt convinsa ca nu este cazul , orice reteta este binevenita si apreciata , imi pare rau daca am lasat impresia unei competitii cu reguli stricte...Provoacarea este gandita sa ne apropie unii de altii , sa ne cunoastem mai bine si de ce nu sa ne imprietenim , cel putin asa vad eu lucrurile!
      Multumim inca o data , cred ca asa este natural si firesc .
      O noapte racoroasa va dorim!

      Ștergere
  15. Foarte bine alese ingredientele, sper sa gasesc zmeura proaspata si sa prepar o dulcegarie sau...ceva sarat ;-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim mult , suntem tare curiosi sa vedem preparatul/ele...As spune...o noapte ploioasa , dar nu cred ca e posibil , din pacate...

      Ștergere
  16. Deosebite ingrediente, 2 din preferatele mele: vanilia si zmeura! Abea astept sa va pregatesc ceva si mai ales Parada :)
    O saptamana frumoasa, pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim frumos pentru vizita si noi asteptam cu mare nerabdare retetele , sa vedem ce surprize ne pregatiti si ce colectie deosebita se va selecta la final!
      O dupa-amiaza frumoasa, multi pupici!

      Ștergere
    2. A! sa nu uitam nici de branza de capra (cel de-al treilea ingredient)..cel mai sanatos tip de branza!

      Ștergere
  17. Foarte bine alese ingredientele! desi cu branza de capra nu ma impac chiar asa bine, zmeura e preferata mea mereu :) felicitari pt gazduirea provocarii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim frumos, iti recomandam sa incerci varianta cremoasa de branza de capra putin sarata, cred vei putea sa o accepti mai usor mai ales daca o combini cu ingrediente puternic aromate...asteptam cu nerabdare sa vedem ce ne pregatesti!

      Ștergere
  18. mmmm bune ingrediente. Am postat deja o reteta clasica, dar mai am "pe teava" una care o sa fie exotica chiar si pentru mine :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ne bucuram ca sunt si pe placul tau ingredientele, abia asteptam retetele clasice dar mai ales pe cele exotice ce se vor naste din combinatia lor, in bucataria ta !Multumim frumos!

      Ștergere