vineri, 20 decembrie 2013

Biscuitii "Aur de Storo" (cu faina de malai si maia)


Dragilor, avand in vedere ca nu ne mai despart prea multe zile de Sarbatoarea magica a nasterii Domnului, Craciunul, cea mai importanta sarbatoarea a anului, as vrea sa impart cu voi o reteta, pe care v-am promis-o cu ceva timp in urma, pe cat de simpla, pe atat de buna, asa cum pot fi numai lucrurile simple in viata!

Timpul, dusmanul meu declarat, nu imi permite de data aceasta sa va povestesc prea multe, asa ca voi trece direct la subiect, nu insa fara a va marturisi ca acesti biscuiti au ocupat un loc fruntas in preferintele soriceilor de la noi din casa, inca de la prima incercare...

Reteta, este o adaptare personala dupa una dintre retetele cu faina de malai de Storo, despre care v-am mai povestit eu, "Oro giallo" si este dovada (daca mai era necesara una) ca faina de malai are mai multe intrebuintari decat ne-am gandi la prima vedere.

Trebuie sa marturisesc ca am folosit faina de malai de Storo la prima incercare a acestei retete, dupa care am trecut pe o faina de malai italiana amestecata cu faina de hrisca (pentru polenta taragna) in procent de 70/30, nu de alta dar se apropie de expirare ceva mai repede decat cea de Storo...concluzia? Ne plac in egala masura ambele variante!

Ce spuneti, ne apucam de treaba?

  • 200 g. faina de malai de Storo
  • 400 g. maia integrala, bine crescuta
  • 1 ou bio
  • 70 g. unt 
  • 70 g. zahar brut
  • 80 g. stafide 
Amestecam intr-un bol toate ingredientele pana se transforma intr-o masa omogena, acoperim bolul cu folie de plastic si il lasam in frigider 8-10 ore, sa se combine frumos aromele.

Incingem cuptorul la 180°C, scoatem plastelina de la frigider si formam cu mana biscuitii, pe folie de silicon, fara sa ne batem prea mult capul sa realizam forme regulate si coacem biscuitii 15-20 de min. , pana se rumenesc frumos.

Cu siguranta o sa va fie greu sa-i puneti deoparte , dar daca doriti se pot pastra foarte bine in cutii inchise cu capac.





Avand in vedere ca nici o masa nu este masa si nici o sarbatoare nu este sarbatoare, daca nu o impartim cu prietenii, va invitam cu drag sa-i vizitati pe prietenii nostri, bloggerii culinari, care v-au pregatit fiecare in parte cate o reteta potrivita sa faca cinste mesei de Craciun si nu numai...



04. Dana Aphextwinz  http://aphextwinz.wordpress.com/





10 comentarii:

  1. Sarbatori fericite , dragii mei !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarbatori fericite! Un Craciun cu pace in suflet, cu ganduri pozitive si un an 2014 mai bun!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim pentru reteta! Biscuitii sunt deliciosi si simplu de facut!

    RăspundețiȘtergere
  4. buna Daiana! multumesc de reteta! am facut pana acum aceasta reteta de doua ori. prima data cu malai pentru mamaliga din comert, a doua oara cu malai macinat la moara si am completat cu nuca. au fost buni dar s-a simtit malaiul cam tare. malaiul folosit de tine este mai moale? unde se gaseste?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Liza, malaiul pe care l-am folosit este adus din Italia, dar iti recomand sa folosesti cu incredere malaiul Terra Natura, este obtinut din cel mai bun soi de porumb din Europa, Marano, este biologic, macinat perfect pentru acesti biscuiti, dar si pentru paine sau mamaliga. http://shop.terranatura.ro/?post_type=product

      Ștergere
    2. Cu drag Liza, am uitat sa precizez ca faina de malai de Storo (cea italiana, folosita in reteta) este obtinuta din acelasi soi de porumb ca si cea de la Terra Natura, dar nu este biologica si este macinata mai mare, nu prea se putea folosi la paine, deci nu pot decat sa ma bucur ca nu voi mai fi nevoita sa o aduc din Italia.

      Ștergere
    3. multumesc! urmeaza sa fac o comanda la Terra Natura. spor la treaba si multa inspiratie!

      Ștergere