joi, 12 decembrie 2013

Macaron cu ciocolata alba si o invitatie



De cand ma stiu am avut o sensibilitate aparte fata de bezele, desertul meu preferat din copilarie... le pot manca in orice cantitate, la orice ora, cu o singura conditie: invelisul exterior sa fie subtire si dur iar interiorul moale si gumos...mmm nici nu pot sa va povestesc ce dor imi este de gustul lor, sa nu mai povestesc cat de greu imi este sa ma abtin sa dau o fuga in bucatarie sa le fac...

Orice as face, nu pot uita bezelele cu nuca pe care le facea verisoara mea mai mare atunci cand folosea galbenusurile la creme si avea albusuri disponibile, tortul cu foi de bezea si crema de ciocolata (Mmm...) pe care il facea mama prietenei mele cele mai bune, Crenguta, la ocazii mai mult sau mai putin festive sau pricomigdalele pe care le cumparam de la cofetaria din centru, de toti banii de buzunar pe care ii aveam la dispozitie si nu ma lasam pana nu dadeam gata toata punga...of ce amintiri....toate cu acelasi parfum de bezea dulce si usor gumoasa....

Va puteti imagina ce a insemnat pentru mine descoperirea acestor minunatii a caror origine inca o disputa italienii si francezii...de aceea, prima data cand le-am facut, nici nu am avut ragazul se le mai grupez doua cate doua si sa le adaug vreo crema la mijloc, atat de rapid am dat gata cele 2 tavi pe care le-am facut la prima incercare...mmm...un deliciu,  ce sa va povestesc au exact gustul copilariei!

Nu stiu daca sunt greu de facut, cert este sa sunt o gramada de legende care circula in legatura cu pasii care trebuie urmati in realizarea lor, pasi pe care eu nu i-am prea respectat, insa faptul ca am obisnuita de a lucra cu albusurile de ou cred ca si-a pus amprenta pe rezultatul final, iar gustul, gustul este unul, care pentru mine cel putin, da dependenta...

Ce spuneti, v-am convins?

Si pentru ca suntem in anotimpul suprizelor, va invit sambata 14.12.2013, incepand cu ora 10, 00 la Weinachtsmarkt-ul organizat in scopuri caritabile, ca in fiecare an, la Liceul Nikolaus Lenau din Timisoara, sa-i degustati, sa va convingeti singuri ca sunt irezistibili, iar surpriza cea mare este ca incepand cu luna ianuarie veti putea comanda aceste mici delicii pe adresa de mail a blogului, pentru inceput numai in varianta simpla cu ganache de ciocolata, cu siguranta insa fara coloranti sau aromatizanti, 100% naturali!

PS: Pozele sunt facute imediat dupa ce am terminat macarons-ii, deci nu au avut cele 2 zile necesare pentru a atinge consistenta ideala, dar cine poate rezista atat de mult cu asa ceva in casa?

<3 Daiana





5 comentarii: