vineri, 31 ianuarie 2014

Clatite de secara cu maia


Intreaga saptamana astept cu nerabdare ziua de vineri, ziua dedicata in mod special aluaturilor si experientelor dulci in bucatarie, zi in care podeaua din bucatarie arata de parca un intreg razboi cu faina ar fi avut loc in apropiere, iar chiuveta geme de mormanele de ustensile care se aduna murdare in ea.

Pentru ca timpul nu imi permite in cursul saptamanii sa fac mai mult decat eventual o tura de paine, la sfarsitul saptamanii, desfasurarea de forte presupune pe langa paine, de regula croissante, si cel putin ceva dulce pe post de desert.

De obicei nu imi fac planuri si ma las purtata de inspiratia de moment, insa de data aceasta m-am fixat special, cu o seara inainte, pe clatitele cu faina de hrisca, idee pe care insa nu am putut sa o duc astazi la bun sfarsit  pentru ca am uitat sa cumpar faina de hrisca.

Nimic nu mi s-a parut mai potrivit decat faina de secara, pentru care am facut o adevarata obsesie in ultimul timp, in ideea de a o inlocui pe cea de hrisca, cu efect maxim asupra copiilor, care au fost foarte incantati de gustul foarte intens al clatitelor.


Ingredientele sunt pentru o portie normala de clatite, desi nu stiu cu exactitate ce inseamna asta, pentru ca de fiecare data indiferent ce cantitate as face, in afara de faptul ca obosesc cu tigaia in mana, in farfurie nu ramane nici o bucata la final...

  • 220 g. maia de secara sau integrala
  • 290 g.apa
  • 50 g. lapte
  • 90 g. faina de secara bio Terra Natura
  • 1 ou bio
  • 20 g. ulei de masline extra virgin
  • 3 g. sare de Himalaya
Se amesteca ingredientele pana se omogenizeaza bine de tot faina in componentele lichide si se lasa la frigider in vas acoperit pentru autoliza jumatate de ora.

Se incinge bine tigaia pentru clatite si se unge doar la inceput cu putin ulei de masline si se coc clatitele fara a mai adauga ulei pe parcurs.

Sunt curioasa daca v-au placut clatitele integrale de secara, dar pana testati voi reteta, o trimit Corinei pentru a participa la Provocarea Dulce Romanie de ianuarie.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu