duminică, 22 martie 2020

Remediu natural pentru raceala





Bine v-am regasit dragilor!!!! Ce bine este sa ne intalnim din nou atat de SIMPLU SI BUN!!!

Ma bucur din suflet ca ceea ce parea un vis frumos foarte , foarte frumos dar extrem de indepartat, a devenit realitate!
Dupa o pauza de mai bine de 4 ani, reluam cu mult, mult drag si entuziasm postarile pe blog , probabil nu intamplator intr-un an bisect...intregind astfel mai mult sau mai putin o serie intreaga de coincidente...asa cum bine stiti blogul s-a nascut intr-un an bisect, iar anul in care am intrerupt postarile a fost deasemenea unul bisect...






Avem multe, multe planuri mari, care isi asteaptau cuminti de ceva vreme timpul potrivit pentru a fi puse in practica, timp potrivit ce nu parea sa se grabeasca sa apara, insa probabil ca acum mai mult decat oricand chiar a sosit  momentul sa ne reintoarcem impreuna hotarat la lucrurile simple, la valorile traditionale, la natura....

Postarea aceasta am gasit-o pe drafts , isi astepta cuminte de cativa ani randul la publicare, de aceea va oferim, iata. varianta originala, nemodificata:

Maceratul de lamaie si ghimbir este un remediu eficient si bun la gust care ajuta organismul in lupta impotriva racelii, virozelor, gripei.
Continutul bogat in vitamina C pe care il are lamaia combinat cu proprietatile antiinflamatoare ale ghimbirului fac din acest macerat un remediu perfect pentru bolile specifice sezonului rece cat si un ajutor pretios pentru apararea organismului impotriva acestora.



Ingrediente:


  • miere biologica
  • lamai bio
  • ghimbir proaspat bio


Mod de preparare:

Intr-un borcan cu capac asezati lamaile ( spalate bine pe coaja in prealabil cu apa calda ) taiate felii in astfel incat sa umpleti 3/4 din borcan.
Adaugati ghimbirul ras, curatat in prealabil de coaja ( cu cat mai mult cu atat mai bine :) ) , eu la borcanul din imagine am folosit 2 lamai si doua linguri cu varf de ghimbir ras.
Se umple apoi borcanul cu miere si se lasa in frigider.

Dupa 24 h puteti incepe sa consumati cate 1 lingura de lichid/ zi in perioadele de toamna/ iarna/ primavara cand e cea mai mare incidenta a raceliilor, virozelor, gripelor.
In cazul in care va imbolnaviti, puteti lua pana la 3 linguri/ zi.






PS: up-date, o citez pe prietena mea cea mai buna, optional puteti adauga curcuma bio (rasa) , usturoi si scortisoara ...

PPS: va urma...






Un comentariu: