duminică, 10 iunie 2012

Capsune cu ciocolata


Capsunile sunt niste fructe extraordinare care ocupa un loc important pe lista de ingrediente a unei bucatarii care se respecta, simple ca atare sau in diferite combinatii mai mult sau mai putin rafinate...


O combinatie fina si delicata este asocierea cu ciocolata amaruie de cea mai buna calitate si frisca proaspata...in diferite variante.


 Ceea ce vreau eu sa va propun este o combinatie aparte de consistente, arome si senzatii...capsuni umplute cu ganache de ciocolata , invelite in ciocolata amaruie...


Incepem prin a pregati ganache-ul de ciocolata folosind aceeasi cantitate in grame de ciocolata amaruie-pe care o topim pe baie de abur la foc mic-ca si cantitatea in ml de frisca proaspata cu 32% grasime , pe care o punem la fiert la foc mic intr-un vas.


Dupa ce a clocotit putin frisca , o adaugam fierbinte peste ciocolata topita , putin cate putin , amestecand continuu pana se omogenizeaza si consumam toata cantitatea de frisca.


In paralel mai topim putina ciocolata pe baie de abur , cu mare atentie avand grija sa nu o supraincalzim si golim o parte din interiorul capsunilor pentru a face loc ganache-ului de ciocolata , cu care le umplem.
In forme de bomboane de ciocolata (de hartie sau silicon) turnam putina ciocolata topita si asezam capsunele umplute in picioare , cu varful in jos , apasandu-le usor , dupa care le punem la racit in frigider pentru o ora...


Dupa ce s-a intarit ciocolata si ganache-ul le scoatem din frigider si ... sunt curios sa-mi povestiti ce senzatii ati incercat !





16 comentarii:

  1. delicioase
    te pup draga mea!Sa ai o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, interesant este ca ai intuit bine, eu am fost cu realizarea si postarea, ideea in schimb si pozele au fost ale lui Cosmin...cum ai reusit?
      Te pup si eu dorindu-ti cea mai placuta zi posibila!Daiana

      Ștergere
  2. Simplu si bun!Cum spune si numele blogului!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, simplitatea este ceva extraordinar...atat de greu de pastrat cateodata...!

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Multumesc din suflet , adevarul este ca simplitatea este asociata tot timpul cu bun, frumos...

      Ștergere
  4. O combinatie care imi place foarte mult.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. O combinatie foarte reusita!!I love it!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cumva, privind pozele astea (bine recunosc, si cele de la reductia de aceto balsamico, si cele de la tortul Bob...) imi canta in minte 'All you need is love... si trompetele - Ta-da-da-da-dam!'.
    Blogul vostru transite multa dragoste, drag de frumos, asa simt eu :)
    Love, love, love! :)


    ... ce ma bucur ca a scris Maya despre voi si v-am descoperit si eu !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim mult de tot ,stii ce se spune, ca frumusetea este in ochii celui ce priveste...cred ca este nevoie si de o coarda sensibila care sa vibreze corespunzator...
      Meritul nu este numai al nostru ,de aceea va suntem recunoscatori voua tuturor celor care ne priviti cu mare drag, munca.
      Bucuria ta este impartasita ,si noi datoram Mayei acest privilegiu!

      Ștergere
  7. Asa este , mare pacat ca nu le putem savura tot anul !!! :( De aceea trebuie sa profitam la maxim !!! Imi place mult combinatia !! ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Am uitat sa zic ca prima si ultima poza , imi plac la nebunie !!! ;)Felicitari !!!

    RăspundețiȘtergere