miercuri, 20 iunie 2012

Spanac soufle



O mancare usoara, simpla si rapid de facut!
Spanacul proaspat cules din gradina.... il spalam bine , bine!








Pentru 6 portii , avem nevoie de :
  • 1 kg spanac
  • 3 oua
  • 3 fire de usturoi proaspat
  • 150 ml smantana dulce
  • putina nucsoara rasa


Dupa ce spalam spanacul il punem direct intr-o oala cu capac fara sa il scuturam de apa.
Il lasam la foc mediu pana se inmoaie ( aprox. 5 min. ), apoi il scoatem din oala... il scurgem bine, bine si il tocam marunt ( eu nu il toc niciodata prea tare pentru ca imi place sa ii simt textura ).
Batem ouale impreuna cu smantana intr-un vas separat, punem sare si putina nucsoara rasa.
Le amestecam cu spanacul intr-un vas termorezistent pe care apoi il punem intr-o tava mai adanca in care turnam apa fierbinte ( cam pana la jumatatea vasului termorezistent ).
Punem totul in cuptorul preincalzit la 180°C ( sau 160 cu ventilatie ) timp de 40 minute.
La noi spanacul se serveste musai cu oua ochiuri...



Bon appetit!


Hmmm , va apropiati un pic sa va mai spun un secret ? Pssst...
M-am gandit ca reteta s-ar potrivi de minune Provocarii "Dulce Romanie" lansata de Mihaela a carei gazda este luna aceasta Andie cu al ei blog vegetarian minunat , care ne-a propus pe lista de ingrediente o intreaga lume colorata si sanatoasa....vegetariana...voi ce spuneti ?
Desi nu suntem vegetarieni, consider ca este sanatos , din cand in cand (cel putin o data pe saptamana) sa ocolim ingredientul carnos din lista celor folosite in bucatarie , in definitiv legumele , lactatele si ouale il pot inlocui cu mare succes , astfel incat nici nu-i veti simti lipsa !






5 comentarii:

  1. Atat de simplu , dar atat de bun !!!!! ;) Zilele astea ma gandeam si eu la un spanac , dar nu am mai apucat sa fac !! :(:(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i asa? Stii ce mi se pare cel mai interesant ? De cand cu blogul avem tot timpul in frigider ingrediente pentru mai multe retete simultan dar suntem intr-o o criza majora de timp pentru realizarea lor (ca sa nu mai vorbim de poze , redactare samd...)

      Ștergere