marți, 26 iunie 2012

Lasagna cu mangold si somon


Datorita succesului pe care l-au avut retetele de lasagna de pana acum, am hotarat sa va mai impartasesc una! Trebuie doar sa va luati inima in dinti si sa porniti cuptorul pe caldurile acestea... mai precis la 180°C ( sau 160°C cu ventilatie).
Mangold....o sfecla cultivata pentru frunze, prea putin folosita in bucataria romaneasca...seamana cu spanacul dar este mult mai aromata. Eu am primit-o cadou de la prietenul meu Robi...asa ca am hotarat sa inventez o reteta noua de lasagna in cinstea lui.


Avem nevoie de :

  • 800 g. frunze de mangold
  • 350 g. filet de somon
  • 1 pachet de foi proaspete de lasagna ( 500 g. )
  • 60 g. unt
  • 40 g. faina
  • 250 ml lapte fierbinte pentru sosul bechamel
  • 250 g. mozzarella
  • doi catei de usturoi
  • sare si piper proaspat macinat
  • putin unt pentru uns vasul termorezistent


Spalam bine frunzele de mangold, apoi indepartam cu un cutit ascutit nervura centrala lasand doar partea verde a frunzei.
Taiem apoi frunzele in bucatele mai mici ( ca pe niste taietei cam de 1cm latime ) si le punem intr-o oala cu capac, la foc mediu 3-4 minute pana se inmoaie. La fel ca si la spanac...
Le scurgem bine de apa iar apoi adaugam usturoiul tocat marunt, sarea si piperul.


Frigem somonul taiat cubulete, pentru cateva minute intr-o tigaie antiaderenta cu putin ulei de masline. Adaugam sare si piper proaspat macinat.
Sosul bechamel il facem la fel ca si pentru Lasagna cu sparanghel.
Ungem vasul cu unt si punem in straturi succesive : o foaie de lasagna + sos bechamel + frunzele de mangold + cubuletele de somon... in asa fel incat peste ultima foaie de lasagna sa punem un ultim strat de umplutura peste care ...


...punem mozzarella taiata felii.
Punem lasagna in cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute pana cand capata o culoare....


... frumoasa brun - aurie. Culoarea ca si culoarea....dar mirosul... este o nebunie!



Nu cred ca trebuie sa va mai spun ca este ... un deliciu!
Pofta buna va doresc!

PS: Nu-i asa ca a meritat sa porniti cuptorul in ciuda caldurii de afara ?







12 comentarii:

  1. Nu am mai auzit de aceasta sfecla , insa frunzulitele ei arata atat de bine incat as face si eu ceva bun cu ele ;) .... dar pana atunci , poftesc la bunatatea voastra !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar mangold-ul nu este prea folosit la noi...eu am un prieten care il are in gradina.Este o planta mai aromata decat spanacul...merita incercata! :))

      Ștergere
  2. Arata super fain si sunt sigura ca e la fel de gustoasa pe cat de bine arata. Mai c-as incinge si eu cuptorul pentru un asa dish ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu m-am gandit de cateva ori pana sa dau drumul la cuptor insa a meritat efortul!

      Ștergere
  3. Aici se consuma Mangold la greu! Lasagna ta arata demential!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E adevarat...in Germania am facut si eu pentru prima data cunostinta cu mangold-ul.Merci frumos pentru aprecieri...si gustul este pe masura!

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Multumim frumos pentru apreciere si vizita! O zi frumoasa in continuare!

      Ștergere
  5. Arata SUPER! Culoarea aurie de la mozzarella e de milioane nu alta.
    Pai dai drumul la cuptor si fugi repede in gradina la umbra pana e gata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i rea ideea cu umbra :) ..din fericire s-a mai racorit putin zilele astea pe la noi... asa ca putem gati in liniste! O zi frumoasa in continuare!

      Ștergere
  6. Arata foarte ademenitor lasagna aceasta! Inca nu am gustat asa ceva...

    RăspundețiȘtergere