marți, 4 decembrie 2012

Creme brulée de ciocolata alba cu rozmarin

Un desert minunat, cu gust perfect echilibrat intre savoarea ciocolatei de calitate si rozmarin ( de inspiratie Uwe Machreich Küchenchef im " Triad").

Avem nevoie de:
  • 600 ml frisca proaspata
  • 250 g ciocolata alba in bucati mici ( eu am folosit Callebaut )
  • 4 galbenusuri de oua
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • 4 linguri de zahar brut
  • 1 lingurita de rozmarin proaspat tocat marunt
Incalzim intr-o oala , la foc , mic frisca. Adaugam bucatile de ciocolata mestecand pana cand se topesc.

Intr-un castron amestecam galbenusurile cu amidonul de porumb si apoi le incorporam in amestecul de smantana si ciocolata de pe foc. Mestecam pana temperatura continutului ajunge la 70°C sau daca nu avem termometru , pana cand pe lingura apare "semnul rozei". 

Adaugam rozmarinul, mestecam bine si turnam crema in forme de porzelan . Lasam sa se raceasca. Cand ajung la temperatura camerei le introducem in frigider unde le uitam pentru 2-3 ore.




Presaram zaharul brun deasupra....

 ... si caramelizam.



 Ornam cu cateva frunze de rozmarin...

... et voilá !




22 de comentarii:

  1. Am avut vreo 12 galbenusuri ramase si Chocolate Pots de Creme au castigat... cealalta optiune era inghetata sau ceea ce aveti voi aici. La cat de bine arata a voastra, cu siguranta o voi incerca si eu, iar rozmarinul ala ma intriga asa de tare :)) Super!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rozmarinul este de fapt "starul" retetei. Rar am intilnit asa un desert in care gustul de rozmarin sa fie atat de bine echilibrat cu cel al ciocolatei. Merita incercat! :)

      Ștergere
  2. Forate intrigat rosmarinul in retate asta!
    Felicitari pentru prezentare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos! Initial mi s-a parut ca o singura lingurita de rozmarin ar fi prea putin insa am hotarat sa respect intocmai cantitatile si nu mi-a parut rau pentru ca in final am constatat ca aroma de rozmarin este perfecta ca intensitate !

      Ștergere
  3. O prezentare superba, reteta este speciala!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place ca la voi intotdeauna gasesc...altceva...ceva inedit! Felicitari! :-*

    RăspundețiȘtergere
  5. ce frumos arata! felicitari pt blogul minunat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Linda Apresentação!!!!!
    Eu ADORO esta receita... Huuuummmm!!!
    Venha me conhecer também, e se gostar e quiser, seja um seguidor.
    Beijos Márcia (Rio de Janeiro – Brasil)

    http://decolherpracolher.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  7. Ti-a iesit extraorinar de frumos, ma intreb cum e la gust pentru ca nu am mancat niciodata asa ceva si trebuie sa incerc. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim frumos Marius, gustul chiar este deosebit, merita sa incerci! Cu mare placere!

      Ștergere
  8. Un deliciu! Salutari si Bavaria înghetata :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim mult Maya! Te salutam si noi cu drag!

      Ștergere
  9. Ciocolata alba cu rozmarin are un gust foarte bun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar, este o combinatie foarte reusita! :)

      Ștergere