Hmmm...o minune! Este reteta propusa de Michelin star Chef Michael Boudillat... o adevarata simfonie a gustului!
M-am gandit ca este reteta perfecta cu care sa particip la Provocarea Dulce Romanie lansata de catre Mihaela a carei gazda luna aceasta , Andie , ne-a adus in centrul atentiei o intreaga lume vegetariana...
Pentru 4 persoane avem nevoie de :
- 30 capsuni mari...de cea mai buna calitate, de gradina, foarte proaspete ( daca se poate, culese in aceeasi zi)
- 25 ml ulei de masline extravirgin cu aciditate joasa
- un baton de vanilie Bourbon
- o mana de busuioc proaspat
- o lamaie verde ( limeta )
- 100 gr. de zahar brun
- o lingura de grenadina ( sirop de rodii )
- piper de Sechuan
Taiem capsunile ca in imaginea de mai sus...prima data capacul, apoi facem o cavitate in interior ( cu un instrument sub forma de chiureta pentru scos samburii la fructe ) si apoi taiem cativa mm din varful capsunii astfel incat ea sa poata sta in picioare.
Maruntim apoi 6-7 capsuni + pulpa cea am scos-o din interiorul capsunilor + varfurile taiate...
... si amestecam intr-un bol totul : capsunile maruntite, uleiul de masline, sucul limetei, zaharul brun, vanilia ( pe care am razuit-o la suprafata cu cutitul, in asa fel incat sa obtinem un praf negru de vanilie), siropul de grenadina, putin piper proaspat macinat si bineinteles busuiocul proaspat, taiat marunt in fasii subtiri.
Umplem cu aceast amestec capsunile ( optional puteti pune si capacele cu codita pe care le-ati taiat initial peste ) si serviti imediat.
Eu personal va recomand si un pahar de Prosecco langa...
Sa aveti pofta!
Grozav desert !!!! Si eu am facut ieri doua deserturi cu capsune , insa nu le-am postat , poate maine ....
RăspundețiȘtergerePS.Frumos m-ati provocat !!! ;) Multumesc din suflet ptr tot !!!
Multumim mult de tot, desert sau de ce nu ...aperitiv...!
ȘtergerePS:cu mult drag!
Sincer pentru mine este o reteta inedita, dar totodata foarte interesanta si extrem de delicioasa:)!!!!I love it!O saptamana frumoasa!
RăspundețiȘtergereMa bucur sa aud,multumesc frumos,un sfarsit de saptamana minunat!
ȘtergereInteresanta combinatie. Foarte faina reteta si prezentarea e super ;). Felicitari pentru blog.
RăspundețiȘtergereMultumesc din suflet pentru tot!
ȘtergereDar e migala aici nu gluma! Foarta interesanta ideea
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, nu e chiar atat de migalos precum pare...
ȘtergereAtat de simplu si pana la urma atat de...chic!
RăspundețiȘtergereAm descoperit de curand capsunile si in varianta sarata si pot sa zic ca m-au cucerit definitiv!
Multumesc mult de tot si noi facem parte dintre victime...in orice varianta a lor...dulce, sarata, acrisoara...
ȘtergereNu stiu în ce combinatie nu mi-ar place capsunele?! Dulce, sarat, acru... toate deodata... :D
RăspundețiȘtergereÎn varianta sarata, va recomand un risotto! Aici aromatizat mai fin, cu parmezan http://mayas-esprit.blogspot.de/2011/05/risotto-cu-capsuni.html , dar între timp îl fac si cu pecorino. Ador combinatia dulce sarata! :D
O reteta grozava, exact pe gustul meu!
Multumim din suflet! Foarte interesanta reteta ta , sigur are un gust grozav ,musai sa o incercam cat mai avem materie prima de calitate...combinatia dulce-sarat este foarte uzuala si la noi, in bucataria banateana cu multe influente schwabesti..
ȘtergereO duminica minunata!
Hai sa vedem...ulei de masline, vanilie, zahar brun, piper, lime, rodii si busuioc, toate acestea impreuna cu capsuni. E prea mult pentru imaginatia mea, deja m-am pierdut, nu pot sa ma gandesc ce gust au. N-am decat sa incerc! Foarte interesant!
RăspundețiȘtergere