sâmbătă, 6 aprilie 2013

Atelier de paine cu maia, Timisoara, 20 aprilie 2013




"Una dintre cele mai dificile paini de facut... cel putin asa se spune... este painea de secara 100%. 

Asadar... va invit sa dovedim impreuna ca painea de secara 100% nu este doar sanatoasa, spectaculoasa si mofturoasa, dar este si usor de facut, daca se respecta cateva reguli simple. 

Odata invatate secretele, va veti indragosti de mirosul dulce, puternic aromat, de caramel, al painii integrale de secara... in timp ce se coace... miros care umple casa si sfideaza rabdarea. Painea de secara 100% trebuie sa stea linistita, invelita in prosop, 40 de ore inainte de a putea fi mancata... o paine pentru gurmanzi si pentru cunoscatori.

In cadrul aceluiasi atelier, vom face si o paine cu secara mai putin "mofturoasa", si anume paine cu 30% secara, pornind de la maiaua de secara, asta asa, ca sa o luam cu pasi marunti si sa va obisnuiti cu aluatul si cu gustul acestei faini speciale.

In concluzie... vom avea doua paini cu secara, una pentru cei cutezatori si neinfricati in a-si depasi limitele... si una pentru cei neinitiati inca in aceasta tema. Va promit ca o sa le indragiti pe amandoua!

Vom folosi faina organica, produsa local, vom coace paine, vom gusta paine de secara, vom vorbi despre maiaua de secara, si despre orice are legatura cu painea cu maia. Adunati-va intrebarile pe o lista... si va asteptam la un atelier deosebit, cu o tema deosebita! in 20 aprilie, in Timisoara."

♥ Codruta @ codrudepaine.ro

Nu cred ca mai poate exista cineva care sa vorbeasca despre paine asa cum o face Codruta, va invitam cu mult drag sa povestim impreuna in cadrul unuia dintre cele mai interesante ateliere de pana acum,  pentru detalii si inscrieri va asteptam mesajele pe adresa de mail cordeanboc@gmail . com !

<3 Daiana

PS: Asa cum am anuntat anterior dupa impartirea bannetoanelor germane ( din care au mai ramas cateva ovale , comandate in plus, de 1 kg.) deschid lista pentru cele austriece din ratan cu precizarea ca am gasit o firma importatoare, care are pe stoc doar doua marimi din fiecare forma clasica, in schimb preturi foarte bune in doua variante calitative (calitatea I si II/III, care am inteles ca presupune defecte optice de material):

-oval, lungime 28 cm (1kg.) 11 euro (I) si 8 euro (II/III)
-oval, lungime 38 cm (1,5-2 kg) 12 euro(I) si 9 euro (II/III)

-rotund , 20,5 cm (1kg.) 11 euro (I) si 8 euro (II/III)
-rotund , 26 cm (1,5-2 kg.) 12 euro (I) si 9 euro (II/III)

Preturile sunt fara taxa de transport si comision bancar extern acestea urmand sa le aflam exact cu ocazia primei comenzi.

Nu am mai colaborat cu aceasta firma, dar variantele propuse de ei acopera din punctul meu de vedere cam tot ce am avea nevoie fiecare dintre noi, fara ca alegerea bannetoanelor potrivite sa ne creeze mari batai de cap.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu