"Una dintre cele mai dificile paini de facut... cel putin asa se spune... este painea de secara 100%.
Asadar... va invit sa dovedim impreuna ca painea de secara 100% nu este doar sanatoasa, spectaculoasa si mofturoasa, dar este si usor de facut, daca se respecta cateva reguli simple.
Odata invatate secretele, va veti indragosti de mirosul dulce, puternic aromat, de caramel, al painii integrale de secara... in timp ce se coace... miros care umple casa si sfideaza rabdarea. Painea de secara 100% trebuie sa stea linistita, invelita in prosop, 40 de ore inainte de a putea fi mancata... o paine pentru gurmanzi si pentru cunoscatori.
In cadrul aceluiasi atelier, vom face si o paine cu secara mai putin "mofturoasa", si anume paine cu 30% secara, pornind de la maiaua de secara, asta asa, ca sa o luam cu pasi marunti si sa va obisnuiti cu aluatul si cu gustul acestei faini speciale.
In concluzie... vom avea doua paini cu secara, una pentru cei cutezatori si neinfricati in a-si depasi limitele... si una pentru cei neinitiati inca in aceasta tema. Va promit ca o sa le indragiti pe amandoua!
Vom folosi faina organica, produsa local, vom coace paine, vom gusta paine de secara, vom vorbi despre maiaua de secara, si despre orice are legatura cu painea cu maia. Adunati-va intrebarile pe o lista... si va asteptam la un atelier deosebit, cu o tema deosebita! in 20 aprilie, in Timisoara."
♥ Codruta @ codrudepaine.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu