marți, 30 aprilie 2013

Batoane cu mere si cereale


Trebuie sa recunosc ca sunt "nasa" acestei retete pe care am adaptat-o din mers avand in vedere ca imi doream de mult timp sa fac aceste batoane de cereale care ne-au innebunit pe toti si care se fac chiar mai repede decat se mananca , cu conditia sa ai toate ingredientele la indemana.

Reteta de la care am plecat initial este diferita din punct de vedere al finalitatii (motiv pentru care i-am schimbat si numele...) iar ideea mi-a venit pe parcurs , pe masura ce pregateam ingredientele , de aceea datorez multumiri celor 2 Lavinii care m-au inspirat si Gabrielei care m-a provocat in aceasta luna in mod secret se le descopar pentru a doua oara blogul plin de retete interesante pe care va sfatuiesc sa le incercati!

Lista de ingrediente este una lunga, dar nu trebuie sa va speriati dupa ce le adunati pe toate nu va mai ramane mare lucru de facut!
  • 2 mere Granny Smith taiate in cubulete cat mai  mici
  • 6 lg de fulgi de ovaz
  • 6 lg de amestec de fulgi de cereale,
  • 4 lg de alune macinate
  • 2 lg faina integrala
  • 2 lg seminte de in
  • 2 lg seminte de susam
  • 6 lg stafide
  • 2 lg zahar brut
  • 2 lg miere de salcam
Intr-un bol , amestecam toate ingredientele , cat mai bine posibil , si le intindem in tava pregatita in prealabil cu o hartie de copt cat mai omogen posibil.



Cantitatile pe care le-am folosit permit acoperirea suprafetei unei tavi normale de cuptor!
Se pune tava in cuptorul incins la 175°C timp de 30 de min. dupa care se scoate , se lasa la racit si se taie compozitia sub forma de batoane...ce ziceti v-am convins?





2 comentarii:

  1. Minunate si delicioase!Hristos a înviat!Sarbatori Fericite!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bune ! Numai ca stiam ca mierea nu se foloseste la peste 40 grade. Eu o inlocuiesc cu sirop de agave ! In orice caz, arata excelent si cred ca sunt foarte gustoase !

    RăspundețiȘtergere