Ta-da-da-dam, ta-da-da-dam...se aud tobele?
Sigur ca da , sunt pentru cea de-a treia intrare in scena a retetelor spectacolului din aceasta luna a Provocarii Dulcei Romanii , care stiti voi a ajuns din nou in Banat luna aceasta sub mana magica a Adinei, actor principal fiind de data aceasta leurda, un deliciu verde pe care de cand l-am descoperit anul trecut , nu am incetat sa-l folosim in bucatarie de cate ori am avut ocazia !
Tobele continua sa bata pentru ca urmeza sa va impartasim o reteta creatie proprie pentru pregatirea careia singura bataie de cap este sa faceti rost de sardine proaspete...
Sursa noastra aduce peste proaspat , la comanda , direct din Italia, peste care ajunge in Timisoara a doua zi dupa ce este pescuit , foarte proaspat , mirosind frumos a mare si a Italia...
Ce am avea nevoie?
- 500 g. sardine proaspete
- cateva legaturi de leurda
- sucul a 2 lamai bio
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- putina sare
Curatam pestele si amestecam sucul de lamaie cu uleiul de masline (in masura in care este posibil acest lucru) , operatiuni dupa care putem spune ca suntem gata in proportie de 80% cu ceea ce avem de facut.
Tot ceea ce mai lipseste , este sa le "stratificam"...si pentru acest obiectiv incepem cu un strat de leurda, urmat de unul de peste , apoi din nou unul leurda urmat de unul de peste, pana terminam ingredientele, obtinem in functie de marimea vasului 3-4 straturi duble.
Finalizam cu un strat de leurda , dupa care , turnam deasupra amestecul lichid care sa acopere piramida formata , presaram putina sare , acoperim si ascundem vasul la frigider asteptand sa treaca vreo 2 saptamani...
imi place reteta; cum ai facut marinata? doar apa, leurda si sare? sardinile sunt din conserva?mersi
RăspundețiȘtergereRamona
Mii de scuze pentru intarzierea cu care raspund...insa a fost o perioada nebuna pentru noi :) Sardinele au fost proaspete...pescuite marti noaptea...eu le-am primit joi dimineata cand le-am si pregatit. Marinata am facut-o cu sare, ulei de masline si suc de lamaie ( sau otet ).
ȘtergereSimplu și super bun!
RăspundețiȘtergereAsa este...insa este esential sa folositi sardine proaspete!
ȘtergereCu siguranta voi incerca aceasta reteta !! ;) <3
RăspundețiȘtergerePS.Azi am fost la a doua tura de leurda pe anul asta !! Abia astept sa ne vedem !! :)
Este practic o reteta clasica de marinare a sardinelor...insa cu leurda in loc de usturoi :)
Ștergere