duminică, 7 iulie 2013

Supa de topinambur cu moscardini aromatizati cu ulei de rozmarin


Dragilor, astazi avem onoarea de a raspunde cu cea mai mare placere invitatiei atat de tentante a Dianei de a ne intalni la Milano ... intr-o zi frumoasa de sarbatoare, ce poate fi mai placut decat o invitatie la masa de pranz servita alaturi de prieteni dragi intr-un loc atat de cald, aproape de sufletul nostru?
Pentru felul intai va propunem un adevarat deliciu, o supa-crema de topinambur:


Ingrediente pentru 4 persoane:
  • topinambur alb si rosu, 600 g
  • moscardini ( baby calamari ) 500 g
  • lamaie, o jumatate
  • dafin, 1 frunza
  • 2 catei de usturoi "in camicia"
  • ceapa, o jumatate
  • filet de ansoa (acciuge ) in ulei
  • supa clara de legume, 1 litru
  • ulei de arachide, 150 g
  • 1 ramurica de rozmarin
  • ulei de masline extravirgin, 80 g
  • putina faina de kamut
Punem la fiert in apa aromatizata cu lamaia, foaia de dafin si un catel de usturoi " in camasa" , baby calamari timp de 30 de minute.
Ii lasam apoi sa se raceasca in apa in care au fost fierti.
Intr-o oala punem putin ulei de masline in care dunstuim scurt ceapa tocata marunt si un catel de usturoi  " in camasa".
Adaugam apoi file-ul de ansoa si 3/4 din topinambur, taiat in cubulete si supa clara de legume. Fierbem pret de 30 de minute, apoi punem amestecul in blender si il pasam pana rezulta o crema.
Restul de 1/4 de topinambur il taiem in felii subtiri pe care le presaram cu putina faina de kamut si le frigem cateva minute in uleiul de arahide pana devin crocante. Le scoatem din ulei si eliminam uleiul in surplus cu hartie absorbanta de bucatarie.
Incalzim uleiul de masline pana la 120°C impreuna cu crenguta de rozmarin. Scoatem apoi crenguta de rozmarin si frigem scurt moscardini, pret de cateva minute in acest ulei.



Punem crema calda de topinambur in farfurie, peste care cativa moscardini taiati felii ( in asa fel incat sa poata fi mancati cu lingura), feliile de topinambur prajite si cateva picaturi de ulei de masline aromatizat cu rosmarin si o servim cu mare placere.


Pentru intreaga poveste va recomandam cu mult drag sa-i faceti o vizita Dianei si sa luati masa alaturi de noi , cine poate refuza un Sunday Lunch la Milano?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu