marți, 2 iulie 2013

Limonada cu levantica si cimbru


Cum luna de luna avem onoarea de a rasfoi un blog culinar nou, luna aceasta (iunie) am vizitat-o cu mare placere pe Adela si cu greu ne-am hotarat ce sa gatim din bogata ei lista de retete, dar am hotarat sa ne oprim la ceva simplu si de sezon, ce credeti?

O limonada rece si imbietoare...


Reteta ei era de limonada este una clasica cu menta , extraordinara cu siguranta , dar noi ne-am gandit sa ducem lucrurile putin mai departe si sa va propunem o combinatie mai putin obisnuita, in schimb extrem de placuta la gust si asta nu o spunem numai noi ci toti invitatii nostri de la sfarsitul de saptamana trecut, care au avut placerea sa o deguste in premiera.


Asadar, sa-i dam drumul:

Vom folosi:

  • 2 l apa (aproximativ)
  • 3 lamai bio
  • coaja de la o lamaie bio
  • 300 g. zahar brut
  • 10 g. cimbru verde din gradina
  • 7 g. levantica din gradina
Punem 500 ml. de apa impreuna cu zaharul brut la fiert pana da in clocot, dupa care luam de pe foc si adaugam frunzele si coaja rasa de la o lamaie si lasam sa infuzeze dupa gust .

Dupa ce s-au extras aromele, in siropul obtinut, stoarcem sucul de la cele 3 lamai si completam cu apa rece pana la 2 l.



Nu va spuneam ca este simplu?
Nu va pot povesti in schimb cat este de aromat si placut gustul acestei limonade...sa o savurati cu placere!




4 comentarii:

  1. Cred ca are un gust divin!
    Frumoase poze.

    RăspundețiȘtergere
  2. O sa incerc sigur reteta voastra, cu cimbru n-am mai gustat. Daca gasesc si ceva cimbrisor din cel salbatic, il pun si pe el in limonada :)

    RăspundețiȘtergere