miercuri, 28 august 2013

Tarta italiana rustica cu prune


 O sa radeti daca va spun ca reteta aceasta a fost inspirata de un desen animat...da, da chiar nu glumesc, in Italia exista un post de televiziune care transmite mai multe variante de desene animate de productie autohtona, printre care si unul extrem de educativ din punctul meu de vedere pentru copii si nu numai.

Fiecare episod din acest desen animat este defapt prezentarea unei retete culinare destul de simple ca si executie pe care, o gasca mi se pare, o prepara, cantand, dansand si explicand ingredientele si pasii ei importanti.

Evident odata ce am apucat sa promit ca fac reteta indata ce am putin timp liber, nu a mai fost chip sa scap, dar nu numai ca nu mi-a parut rau ca am incercat-o , rezultatul ne-a placut intr-o asemenea masura incat nu am rezistat tentatiei sa o repet inca o data.

Reteta nu este preluata ca atare, ea a suferit cateva modificari fata de cea din desenul animat, avand in vedere ca se cerea adaptata gusturilor noastre:

  • faina 200 g
  • unt 100 g
  • zahar brut 80 g
  • gem de cirese 3 linguri
  • prune ringlote mari 3
  • ou bio 1
Amestecam untul faramitat cu mana cu faina, dupa care adaugam mai intai oul si apoi zaharul si omogenizam bine de tot aluatul, pe care il lasam apoi 30 de min. acoperit sa se odihneasca.


Intindem aluatul in tava cu mana, fara sa uitam sa retinem o parte pentru decorul final si il tapetam cu gemul de cirese.

Adaugam apoi fructele taiate felii , presaram putin zahar brut deasupra si decoram cu aluat retinut in mod special in acest scop pe care l-am rulat in prealabil.


Punem tarta in cuptor la 170°C timp de 45-50 de min.

Nu-i asa ca a fost simplu?
Eu asa zic si ma grabesc sa o trimit fuguta Dianei care e atat de aproape de noi (de data aceasta si fizic) care nu s-a gandit probabil ca propunerea ei de a pregati retete de vacanta pentru Provocarea Dulce Romanie va cuprinde retete made in Italy!








Un comentariu:

  1. Ha! Sa nu-mi spuneti ca v-ati uitat la Oca Cuocarina!!!! :)) Minunat! M-ati surprins intr-un mod atat de placut <3

    RăspundețiȘtergere