joi, 26 iulie 2012

Crepes S&B


Hmmm...Fissler este un nume cu care am facut cunostiinta de mult si cu care avem o relatie de prietenie foarte stransa , pe care de cate ori avem ocazia il vizitam la Viena si nu plecam acasa fara sa cumparam cate ceva din magazinul de acolo...


Ne-am bucurat sa auzim ca prietenul nostru a sosit si pe plaiuri mioritice , de aceea am intampinat cu mare drag initiativa site-ului Gateste sanatos , care a oferit 70 de tigai Fissler pentru clatite blogerilor culinari interesati , provocandu-ne sa pregatim intr-o prima etapa o reteta speciala de clatite pe blogul propriu , urmand ca in etapa urmatoare sa o incarcam pe site-ul lor , unde retetele vor concura intre ele pentru un ravnit loc intai...asa ca va asteptam la vot incepand cu data de 04.08.2012.


Deviza sub care se desfasora intreaga campanie este defapt o concluzie  la care noi am ajuns de mult  ca "suntem prea saraci sa cumparam lucruri ieftine", iar lozinca se aplica in orice domeniu doriti dvs, asa ca mai bine putin da' bun decat mult si de proasta calitate!


Suntem incantati ca am raspuns provocarii Fissler-multumim frumos pe aceasta cale Gateste sanatos-pentru ca asa a luat nastere o reteta originala, foarte interesanta pornind de la o asociere foarte reusita de ingrediente fin alese.


Pentru aluat am folosit reteta scrisa pe fundul tigaii si am fost foarte placut surprinsi de rezultate , mai ales ca nu am folosit nici o picatura de ulei pentru aceasta operatie !


Aluatul de clatite:
  • 4 persoane
  • timp de preparare 10 min.


Avem nevoie de:
  • 125 g faina
  • 2 oua de casa
  • 125 ml lapte
  • 125 ml smantana de frisca
  • coaja unei lamai netratate ( sau spalate foarte bine cu apa feirbinte )
  • o priza de sare
  • eu am pus si o priza de zahar
Punem intr-un vas faina, apoi  adaugam ouale, pe care le incorporam in faina. Amestecam intr-un vas frisca si laptele si turnam progresiv peste faina amestecand continuu cu telul. Adaugam apoi zaharul, sarea si coaja de lamaie....acoperim si lasam 30 min. la frigider sa se odihneasca...dupa care facem clatitele !


Crema de branza:
  • 4 persoane
  • timp de preparare 5 minute
  • se tine la frigider 30 min
Ingrediente:
  • 150 g. branza dulce de capra
  • 150 g. bio quark
  • un baton de vanilie
  • 50 ml sirop de zmeura
  • o mana de menta proaspata
Intr-un bol amestecam cele doua tipuri de branza. Crestam pe mijloc batonul de vanilie si  il razuim cu un cutit ascutit ( daca batonul de vanilie este proaspat si moale...ceea ce va recomand,  il putem despica usor dupa cel il crestam si razuim continutul ).Amestecam in branza menta tocata, vanilia si siropul de zmeura...apoi lasam la frigider minim 30 min. pentru a se combina aromele.


Caise caramelizate ( 5-6 caise coapte insa nu foarte moi ):
  • 50 g zahar brun
  • 30 ml de Marsala


Spalam bine caisele , apoi le taiem in jumatate (sau felii subtiri dupa preferinta). Le punem intr-o tigaie antiaderenta, le stropim cu zahar brun si le punem pe foc. Cand zaharul s-a caramelizat ( 3-4 min.) turnam vinul de Marsala si mai lasam pe foc 2-3 minute pana se evapora alcoolul.


Apoi montam totul pe o farfurie dupa gust si pricepere fara a le rula in modul traditional...


Hmmm... ce ziceti v-am facut pofta?


Guten Appetit!





22 de comentarii:

  1. Nota 10+, atat pentru prezentare cat si pentru reteta, care intr-adevar este indeita! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim mult de tot, am pornit totul in joaca in ideea de a imbina ingredientele alese de noi pentru Provocarea lunii iulie cu clatitele iar la final am fost placut surprinsi de rezultat !

      Ștergere
  2. Arata atat de bine incat parca nici nu iti vine sa le mananci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim frumos , gustul depaseste aspectul , combinatia este chiar deosebita!

      Ștergere
  3. Eu sunt captivata de rezultat, dar si de plimbarea descriptiva! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim din suflet , a fost un articol scris pe fuga intre doua alte lucruri "musai" de facut , ma bucur daca am reusit sa transmitem mesajul cu toate aceste impedimente !

      Ștergere
  4. Vai......dar ce pofta!!!!!! Felicitari:)!

    RăspundețiȘtergere
  5. ma inclin ! un cvartet de gusturi a creat un rasfat culinar ...iar ochiul este recunoscator ! bravo !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim frumos, combinatia ingredientelor era deja stabilita intr-o alta varianta , dar ideea a prins contur brusc , odata cu provocarea lansata de Fissler...

      Ștergere
  6. ii simt parfumul pana aici!!pozele sunt superbe!!Bravo!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i asa ? Primele doua farfurii (ratate) au fost mancate iar pentru cea de-a treia era sa ramanem fara obiectul principal, clatita atat au fost de bune...Multumim din suflet !

      Ștergere
  7. Am ramas fara cuvinte...caisele caramelizate, umplutura fina, clatita aceea "involanata", totul arata perfect! Da, asta era cuvantul potrivit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim mult de tot ! Hmmm punerea in opera a fost mai simpla , in schimb la punerea in scena am ratat primele doua incercari...si ca de obicei eram in criza majora de timp...

      Ștergere
  8. Nu stiu ce caut aici ,acum !!! :((( O sa am vise urate daca nu ma apuc sa fac si eu ceva cu clatite si fructe !! Arata senzational totul , iar combinatia ...... e PERFECTA !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarul este ca au iesit foarte bune clatitele...reteta de aluat de pe spatele tigaii...neasteptat de buna. Accesoriile...marca S&B merita incercate :))

      Ștergere
  9. O pofta de zile mari, nu alta!! Minunat arata, pozele sunt superbe, aranzarea in farfurie, preparatul...totul e super. Felicitari pentru tot!

    RăspundețiȘtergere
  10. Delicioase si prezentate super clatitele tale ,iar tigaia este intr-adevar minunata...Te-am votat cu drag in concursul gatestesanatos... Daca mai ai vreun vot si pentru mine... Budinca de clatite cu branza la cuptor Valentina Ionita
    Pupici si multa bafta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim frumos pentru aprecieri si vot. In perioada desfasurarii concursului am fost plecati in vacanta asa ca , ne pare rau , dar nu am putut intoarce din pacate favoarea.

      Ștergere