duminică, 27 ianuarie 2013

Mere cu salvie si ricotta



























Dragilor, iata ca a mai trecut o luna din anul abia inceput, iar timpul nu a devenit mai iertator dimpotriva ne preseaza tot mai mult, incat cu greu reusim sa facem fata tuturor termenelor fixe pe care le avem de respectat.

Asa cum v-am obisnuit, pe ultima suta de metri, postam toate retetele care vor participa la provocarile lunii in curs si spun retetele pentru ca mai sunt cateva care isi asteapta cuminti randul la publicare.. .

Luna aceasta, Dulce Romanie, provocarea Mihaelei, a ajuns in casuta minunata a Andrei , al carei blog va invitam cu cea mai mare placere sa-l rasfoiti, pentru ca veti gasi o multime de retete interesante si de poze frumoase, iar ea ne-a invitat cu drag, sa plasam in centrul atentiei marul si cartoful si sa gatim vegetarian, asa cun obisnuim si noi, cel putin o zi-doua pe saptamana.



Dar nu va mai tin la povesti , va las sa dati fuga in bucatarie pentru ca v-am pregatit o minunatie de reteta pentru 6 persoane, asta in caz ca aveti si ceva musafiri mai pofticiosi:

Timp de preparare 30 min.

Va rugam sa pregatiti:
  • un praz mic si fraged
  • 60 g. seminte de pin ( pinole )
  • 250 g. ricotta
  • 400 g. mere mai acide ( eu am folosit Granny Smith )
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 5 frunze de salvie
  • sucul unei jumatati de lamaie
  • sare
  • piper Sechuan proaspat macinat
  • smantana proaspata si cremoasa, dupa nevoie pentru a da consistenta optima a sferelor de ricotta
Taiem prazul fin, maruntim cu cutitul semintele de pin si apoi le amestecam cu ricotta si smantana in asa fel incat sa obtinem o consistenta cremoasa ( asemanatoare cu cea a inghetatei ).
Adaugam sarea dupa gust, omogenizam bine si o punem in frigider.

Spalam bine merele si apoi le taiem in felii subtiri. Eu le-am lasat cu tot cu partea din mijloc ce contine samburii ( pe care insa i-am eliminat din fiecare felie in parte cu un varf de cutit ).
Incalzim intr-o tigaie antiaderenta uleiul de masline, apoi prajim feliile de mere impreuna cu frunzele de salvie circa 2 minute, intorcandu-le cu mare atentie si pe cealalta fata.

Punem feliile de mere si frunzele de salvie in farfurii.
In uleiul din tigaie stoarcem o jumatate de lamaie, adaugam sare si piper Sechuan proaspat macinat si il turnam peste merele din farfurie.

Pregatim faruria, asezand peste feliile de mar, amestecul de ricotta si praz dandu-i o forma de sfera cu ajutorul unei linguri de inghetata pe care o udam in prealabil.

Gustati, si veti remarca o adevarata explozie de arome si senzatii... asa ca ... va doresc: pofta buna!










4 comentarii:

  1. Ador fiecare poza !!! Sunt superbe !!! <3

    RăspundețiȘtergere
  2. ce frumos arata!te astept si pe pagina mea, daca doresti!

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Daiana,
    iti multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase si pentru participare la Dulce Romanie!
    Reteta este absolut geniala: salvia, semintele de pin si ricotta fac intr-adevar din mar o adevarata vedeta!
    Iar fotografiile sunt minunate!
    Va multumesc frumos si va astept maine la parada :)

    RăspundețiȘtergere