Dragilor asa cum v-am obisnuit deja, seria retetelor celebre continua , astazi va propunem o reteta sub semnatura lui Aimo si a Nadiei ... un preparat simplu , insa cu un gust absolut divin.
Numarul ingredientelor necesar prepararii unei retete nu este atat de important in bucataria de stele Michelin.... acesta poate varia de la 1 ingredient, cum ar fi caviarul de ulei de masline al lui Ferran Adria pana la cele 86 de ingrediente ale lui Grant Achatz din "Lamb 86". Esentiale sunt de fapt geniul bucatarului si calitatea ingredientelor. As putea face o analogie cu prietenia...unde importanta este calitatea prietenilor si nu numarul lor...
Nici nu va puteti inchipui cat de mult timp si energie se acorda cautarii ingredientelor de super calitate in bucataria de top. Poate de aceea toti acesti chefi mentioneaza cu foarte mare acuratete provenienta lor.
Pregatiti? Pentru 4 persoane avem nevoie de:
- 12 creveti rosii de Mediterana ( Aristeus antennatus ) se mai numesc gamberi di San Remo
- 3 linguri de ulei de masline cu gust intens, frutat
- mirepoix din cellery (sedano), morcovi si ceapa 3 linguri
- usturoi , 2 felii dintr-un catel
- busuioc , 3 frunze
- dafin , 1/2 frunza
- patrunjel , 3 ramuri
- 1 lingurita de lemon gras macinat
- cateva boabe de piper
- ghimbir proaspat ras , 1 lingurita
- vin alb sec , 200 ml
- frutti de la passione , 6
- ghimbir ras , 1 lingurita
- zahar brut
Punem intr-o tigaie pe foc toate ingredientele marinadei pana cand dau in clocot , apoi luam de pe foc , lasam sa se raceasca si filtram prin sita.
Curatam de carapace cozile crevetilor , apoi eliminam intestinul lor printr-o incizie pe partea dorsala.
Le punem intr-un recipient cu capac, iar apoi turnam pe ele lichidul filtrat de la marinada. Lasam in frigider 20 minute.
Aici trebuie sa fac o mica mentiune.... Eu recomand gamberi cruzi doar daca va gasiti pe malul marii si aveti certitudinea ca sunt extrem de proaspeti. Totodata crevetii de San Remo nu sunt chiar asa de usor de gasit in Romania ... de aceea ii puteti inlocui cu creveti proaspeti ( nu prefierti ) iar in acest caz, dupa cele 20 minute de marinare in frigider , va recomand sa ii treceti rapid ( doar pana isi schimba culoarea - 2 minute ) la foc iute , intr-o tigaie cu putin ulei de masline, apoi ii lasati sa se raceasca.
Taiem in jumatate fructele pasiunii si scoatem pulpa acestora impreuna cu semintele intr-un vas. Adaugam ghimbirul ras si zaharul brut , progresiv ( dupa gustul meu e necesara cam o lingurita de zahar brut ) pana cand se reduce excesul de aciditate si asprimea gustului.
Acum condimentam crevetii cu sare , piper si ulei de masline. Umplem apoi jumatatile goale de fruct cu pulpa ( amestecata cu ghimbir si zahar ) iar in ea scufundam un crevete. Puneti 3 creveti pe o farfurie.
Pofta buna!
...food design rasat !!!!....ce inseamna mirepoix ??...lemongrass este proaspat ??
RăspundețiȘtergerebMultumesc! Mirepoix ( sofritto in italiana ) este un amestec de legume taiate cuculete si usor dunstuite la foc mic. Se foloseste in special la marinare diverselor tipuri de carne. Lemongrass-ul este proaspat....se gaseste cateodata la Metro.
ȘtergereSuperb!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Maya!
ȘtergereCe-mi place cum arata! Tocmai gasisem o reteta de creveti pe avocado si ma gandeam s-o incerc, dar parca asta a voastra suna si mai bine.
RăspundețiȘtergereSa imi spui cum a iesit ! Pofta buna va dorim!
ȘtergereWOW! Nu mai zic nimic altceva
RăspundețiȘtergereIti multumim din suflet!
Ștergere<3 D&C
Cu siguranta este un preparat extrem de gustos !!! <3
RăspundețiȘtergereIntr-adevar este o combinatie greu de povestit in cuvinte, multumim mult!
ȘtergereTe imbratisam cu drag! D