duminică, 31 martie 2013

Pasta alla puttanesca


Provocarea secreta a Amei , care in aceasta luna a poposit pe o scena regizata de catre fetele care stau in spatele Bucatelor pe alese , ne-a adus in vizor un blog foarte interesant cu nume frumos Pansy's recipes pe care va invitam cu drag sa-l vizitati , veti fi la fel de surprinsi ca si noi sa gasiti o gramada de retete interesante iar ca si element deosebit o adevarata colectie de retete de inspiratie tatareasca...

In cautarea unei retete simple si bune, atentia ne-a fost atrasa de una dintre ultimele postari ale Getei, Paste alla putanesca pe care avem placerea sa v-o prezentam in cele ce urmeaza, intr-o varianta putin adaptata, folosind o cantitate mai mica de ingrediente pentru sos, care are un gust intens si din acest motiv trebuie adaptat ca si cantitate la cea a pastelor pregatite.

Pentru 4 portii avem nevoie de:
  • 500 g. paste uscate (bavete am avut eu la indemana)
  • 2 bucati file de ansoa mai mari, in sare de mare
  • cateva rosii intregi oparite sau 200 g. de rosii puse pe iarna...
  • 1 ceapa verde cu tot cu frunze 
  • 1 usturoi verde cu tot cu frunze
  • 10-12 masline kalamata
  • ulei de masline
  • putin ardei iute
  • 1 lingura de capere mici (din borcan)
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde 
  • putin parmezan ras
Intr-o tigaie punem putin ulei de masline la incins, dupa care dunstuim ceapa taiata marunt , adaugam ardeiul si usturoiul tocate, file-urile de ansoa desarate si cu coloana vertebrala scoasa si le mai lasam un pic.
Mai apoi punem rosiile si caperele , lasand sa se lege sosul obtinut la foc mic, pret de 10 minute.
Adaugam la final maslinele, sarea si piperul dupa gust.
In paralel, intr-o oala mare, punem la fiert apa cu o lingurita de sare inauntru si fierbem pastele al dente respectand indicatiile scrise pe ambalajul acestora.

Scurgem pastele de apa si le varsam in tigaia cu sosul , amestecand bine astfel incat gusturile sa se intrepatrunda adaugand patrunjelul tocat si parmezanul ras in farfurie, la final.

Va dorim pofta buna!





Un comentariu:

  1. Faine poze ai facut, ca de obicei ! Multumesc pentru aprecieri.Cat priveste reteta, am folosit fileuri mici de ansoa, cat degetul mic de lungime si subtiri de vreo 2 mm, iar sosul nu a fost excesiv de aromat.Mi s-a parut echilibrat.Au avut gustul spaghetelor alla puttanesca ce le-am mancat in Italia.

    RăspundețiȘtergere