marți, 30 aprilie 2013

Galettes cu mere si mac



Of dragilor , nu pot sa cred ca am ajuns din nou la sfarsitul unei luni, iar eu nu am apucat sa scriu nici jumatate din retetele pe care aveam in plan sa le scriu, cat despre torturi nici nu mai indraznesc sa va povestesc ca am ramas in urma cu cateva luni bune si nu stiu caum si cand voi reusi sa recuperez "handicapul"...

Dar sa nu mai lungim vorba si sa trecem la treaba , sunteti pregatiti?

Pentru minunatia din farfurie responsabila este Adina , stiti voi , regizorul care a pus in scena in aceasta luna Provocarea Dulce Romanie a Mihaelei pentru care am preparat o prima reteta cu ciuperci cu promisiunea ca vom pregati cate una pentru fiecare dintre temele propuse!
Promisiunea este promisiune , asa ca va intampinam cu mult drag cu o tarta , care speram sa fie suficient de rustica si pe gustul ei , ca delicioasa va garantam noi ca este!

Reteta nu ne apartine si am respectat-o ca la carte cu singura mentiune ca in frigider am gasit numai un pachet de 300 g de aluat proaspat de tarta (Mürbteig) pe care l-am folosit in loc de cele 500 de g. recomandate, dar promit ca la urmatoarea incercare sa fac aluatul cu manutele proprii , avand in vedere ca am hotarat sa nu mai cumpar aluaturi prefabricate si atunci o sa revin cu completarile de rigoare la reteta...

In concluzie pregatim doar cateva ingrediente:

  • 500 g. aluat proaspat pentru tarte sau foietaj
  • 3 mere Granny Smith taiate cuburi mici
  • 30 g. unt gras
  • 65 g. mac
  • 100 g. zahar brut

Intr-o tigaie puneti merele, zaharul , macul si untul pe aragaz la foc mic , timp de 5 minute.

Intre timp impartiti aluatul in 2 parti egale si tapetati forma din dotare( a mea are 30 de cm) cu una dintre jumatatile de aluat astfel incat aluatul sa ajunga pana la margine, dupa care turnati amestecul pregatit in tigaie si nivelati incat grosimea sa fie aproximativ aceeasi.

Intndeti cealalta jumatate de aluat peste compozitie, crestati frumos in forma de spirala(etapa peste care a trebuit sa sar din motive de aluat insuficient , care nu se preta in nici un caz crestat...) si dati la cuptorul preincalzit la 190°C timp de 30 de minute.



Nu v-am spus ca este simplu?
Dar cat este de bun v-am spus deja de nenumarate ori, mai ramane sa vedem daca ma credeti sau va apucati sa verificati...abia astept sa-mi povestiti cum a fost!




4 comentarii:

  1. Superba prima poza :)

    Mi-a cam făcut o pofta... de nu mai știu de mine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ,Multumim frumos! Combinatia de mere cu mac, desi pare neobisnuita la prima vedere, este irezistibila :)

      Ștergere
  2. Dragii mei ,
    Multumesc din suflet ca ati pregatit atatea bunatati ptr mine !! Nici nu mai stiu ce sa spun .M-ati lasat fara cuvinte , mai ales cand stiu cat de aglomerati sunteti cu toate !! :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Placerea a fost de partea noastra, cu mari multumiri pentru gazduire! :)

      Ștergere