marți, 23 aprilie 2013

Tagliatelle cu ciuperci si gorgonzola



Of, timpul se pare ca este din ce in ce mai scurt si nu ne permite sa facem tot ceea ce ne-am dori sa facem...si iata ca se apropie din nou sfarsitul lunii , momentul mult asteptat in care trebuie sa onoram o gramada de provocari, la care participam de fiecare data cu cea mai mare placere!

Stiti voi foarte bine povestea Dulce Romanie care a plecat din casuta Mihaelei, a trecut si pe la noi si a poposit din nou in Banat in culisele unui blog drag noua, cel al Adinei, pe care va invitam cu mare placere sa il rasfoiti sa descoperiti o gramada de retete minunate insotite de poze pe masura!

Si pentru ca Adina este o mare iubitoare a tot ceea ce inseamna munte, natura si frumos la sugestia ei luna aceasta vom gati cu leurda, ciuperci si va vom incanta cu o tarta rustica asa cum ne place noua si intre timp cred si voua, simpla si buna!

Asadar prima reteta s-a aliniat la start:

 Pentru 4 persoane avem nevoie de:
  • 4 ciuperci champignon mari
  • un pachet de tagliatelle
  • 200 g de gorgonzola dulce
  • un praz mic
  • o ceapa verde
  • cateva frunze de cimbrisor
  • sare si piper proaspat macinat
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 200 ml smantana dulce
Incalzim cuptorul la 180° C. Tocam marunt  ceapa ( cu tot cu partea verde ) , la fel si coditele ciupercilor.
Dunstuim usor ceapa in uleiul de masline, apoi adaugam coditele ciupercilor tocate marunt. Le lasam sa se dunstuiasca la foc mic cateva minute, apoi adaugam cimbrisorul tocat marunt, 3-4 linguri de smantana, sare si piper.
Mai lasam cateva minute pe foc pana se ingroasa putin sosul.
Cu acest sos facut din codite umplem palariile ciupercilor. Peste umplutura adaugam o feliuta mica de gorgonzola, iar peste una de praz. Punem ciupercile asa umplute pe o tava si apoi le bagam in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 de minute.
Acum este momentul sa punem apa ( cu o lingurita de sare ) la fiert pentru paste.

Intre timp preparam sosul de gorgonzola. Eu folosesc pentru sosuri o caserola cu maner cu interiorul de ceramica.
Punem smantana ce ne-a mai ramas, la foc mic pana incepe sa clocoteasca, apoi, adaugam gorgonzola taiata in cubulete. Mestecam la foc mic pana sosul incepe sa se ingroase. Luam de pe foc.

Punem pastele la fiert respectand timpul de pe ambalaj. Cand sunt fierte, le scurgem bine si poi le amestecam cu sosul de gorgonzola.
Le punem in farfurie si apoi asezam deasupra  cate o ciuperca umpluta ( care ar trebui sa fie gata in acest rastimp ). Ornam cu o crenguta de cimbrisor proaspat.

Va asigur ca acesta combinatie intre gorgonzola si ciuperci desi pare neobisnuita la prima vedere, este o adevarata incantare pentru papilele gustative.

Pofta buna!












8 comentarii:

  1. Dragii mei ,
    M-ati lasat fara grai !!! Voi chiar vreti sa pregatiti de toate ? <3
    Alegerea preparatului cu ciuperci nici nu se putea sa fie mai buna de atat .Stiti cat de mult ador tagliatellele in combinatie cu ciuperci , nu ? ;)
    O seara minunata va doresc si mii de multumiri !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi iti multumim pentru gazduirea minunata! Stiu ca esti o mare cunoscatoare ( si amatoare ) de ciuperci...trebuie neaparat sa le incerci in combinatie cu gorgonzola si sa ne spui daca ti-au placut :)

      Ștergere
  2. Frumoasa prezentare, iar preparatul este pe masura!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multe prepearate la minut sunt mai gustoase decat celelalte.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sincer, ați preparat niște bijuterii aici!
    Nu știu la ce sa-mi îndrept atenția mai întâi, ca cum arata sau la cum ghicesc ca gusta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim frumos! Combinatia de ciuperci si gorgonzola...merita incercata :)

      Ștergere