joi, 25 aprilie 2013

Tarta cu morcovi


Ei, dragii mei va invitam la o gustare sanatoasa, rapida si atat de gustoasa!

Un deliciu pe care ni l-a propus Corina , gazda dulce din acestei luna a Bucatarului Curajos (stiti voi provocarea Amei ) caruia nu i-am putut rezista avand in vedere ca de ceva timp incoace cochetam cu ideea sa fac un tort cu morcovi ca prea am tot auzit cuvinte de lauda la adresa nazdravanilor portocalii pe care tii poti imagina mult mai curand in supa decat in tort!

 Binenteles ca nu am putut executa reteta ca atare, ci am simtit nevoia sa o modific dupa cum am crezut eu ca se potriveste mai bine pe stilul nostru si spre marea mea surprindere a avut un succes nebun la copii!

Nu stiu daca alunele din compozitie au avut vreo influenta in acest sens , dar copii care nu sunt mari iubitori ai legumelor portocalii , desi ma asteptam sa strambe din nas, au fost extrem de curiosi de la cap la coada de intreg procesul de preparare , iar cand a venit vorba despre degustare au fost mai mult decat incantati, incat la prima tura nici nu am apucat sa fac vreo poza, ca mi se evaporase subiectul de fotografiat!

Sa fi fost de vina cantitatea prea mica a compozitiei, sa fi fost pofta prea mare a copiilor, cert este ca am ramas repede cu minunatia mea de tava goala, goluta pana sa ma dezmeticesc eu sa fac pozele...

Asa ca a doua tura, cea care s-a lasat fotografiata si pe care v-o propun sa o notati a avut ingredientele dublate din start:
  • 6 morcovi bio
  • 8 lg de faina alba bio Terra Natura
  • 8 lg de alune macinate (ideea mea)
  • 6 oua
  • 5 lg de zahar brut
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 200 g de unt (in reteta erau 200 ml de ulei, dar eu prefer untul in blat, uleiului)
  • putin sirop de menta cioccolato
In reteta era si un plic de praf de copt pe care l-am neglijat din start, pentru ca nu are nici un rost folosirea lui , ba chiar dimpotriva , si chiar daca va obosesc repetand acelasi lucru , va lansez invitatia sa urmariti cu atentie retetele marilor bucatari , veti fi surprinsi sa remarcati ca niciunul nu il foloseste , iar daca ei pot, noi de ce nu am putea?


De minunatia asta de tava vreau sa va spun ca m-am lipit de cum am vazut-o si nu m-am dat plecata din magazinul de "fite" frantuzesti pana cand nu am luat-o triumfatoare acasa, nu-i vorba ca as fi plecat eu cu mai multe "obiecte" expuse in acel magazin, daca locul in masina ar fi fost mai generos si nu atat de inghesuit de toate harnasamentele de schi care le aveam cu noi , dar cu prima ocazie recuperez eu, stati linistiti!


Ei si acum sa trecem la treba, suflecati va rugam frumos manecile , luati-va o manusa de unica folosinta in mana dreapta si treceti la spalat , curatat (putin numai, pe unde mai au pete negre) si ras morcovii, nu de alta dar altfel patiti ca mine si va alegeti cu pielea in culoarea portocaliu-maronie si s-ar putea sa nu va placa.

Frecam untul pana se inmoaie, dupa care il amestecam cu morcovul ras pana se omogenizeaza bine de tot , adaugam ouale pe care le-am batut usor in prealabil si am adaugat si zaharul in compozitia lor.

Incorporam cu grija alunele macinate, faina si scortisoara si aranjam amestecul obtinut in minunatia de tava pe care o punem in cuptor la 175°C pentru o jumatate de ora.



La servire , pe felia de tarta care s-a racit picuram putin sirop de menta cioccolato si va rog sa ma credeti ca nu veti rezista  sa o nu mancati chiar daca nu sunteti mari fani morcovi...!





3 comentarii:

  1. Ce dens a iesit aluatul tau, al meu curgea, ca cel de chec. Daca n-ar fi fost cu morcovi cred ca mi-ar fi placut mult mai mult :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca copiilor le-a placut înseamna ca ti-a iesit gustoasa reteta.

    RăspundețiȘtergere