vineri, 31 mai 2013

O altfel de inghetata de capsuni...



Ati observat ce primavara minunata avem anul acesta?

Nu se poate sa nu fi remarcat aerul incredibil de curat, proaspat si umed , parfumat de atatia copaci si tufe in plina floare, temperaturile placute din timpul zilei si racoarea atat de reconfortanta din timpul noptii...avem o primavara minunata , asa cum ar trebui sa fie toate primaverile sau cum eram cel putin obisnuiti mai demult sa fie...


Iar o primavara nu poate fi cu adevarat primavara fara miros si gust de capsuni, de aceea va invitam la o portie deosebita, de inghetata de capsuni , un deliciu pe care nu il poate refuza nimeni, indiferent cat de racoare ar fi afara sau in casa...


Cu sau fara Provocarea Dulce Romanie din aceasta luna, care stiti ca are "teme de sezon" cum este si firesc dealtfel, nu ne putem abtine sa nu impartasim cu voi si cu Cornelia , primitoarea gazda din aceasta luna, o inghetata pe care o veti gasi cu totii irezistibila odata ce o veti incerca pentru prima data.

Dar sa nu va mai duc cu vorba, nu-i asa, si sa trecem la treaba.

Vom porni ca de obicei atunci cand facem inghetata, stiti voi, de la "base per gelato alla crema" si pregatim initial inghetata de vanilie respectand cantitatile exact  ca si aici , dar in paralel pregatim si capsunile pentru a fi totul gata simultan...



Dupa ce am terminat sedinta foto cu capsunile (aprox. 500 g.), le spalam bine si le taiem in doua sau patru in functie de marime si le asezam intr-o tava impreuna cu 30 g. de zahar brut si cativa stropi de aceto balsamico si le ascundem in cuptor la 150°C pentru urmatoarele 40 de minute!


Va sfatuiesc cu multa sinceritate sa parasiti incaperea in urmatorul interval de timp, nu de alta dar mirosul va da gata cu siguranta, sau sa mariti din start cantitatea de capsuni , in cazul in care nu puteti sa-i rezistati acestuia si nu doriti ca reteta sa fie periclitata pana la final...

Ce ar mai fi de facut?

Mai nimic, amestecati cele doua compozitii dupa ce ati zdrobit usor capsunile si dati amestecul la congelator peste noapte (amestecand la 30 de min. in primele 2 ore) sau puneti-l in masina de inghetata din dotare...



Pofta buna? Cu siguranta!




2 comentarii:

  1. Minunate poze...iar cupa e demna de un ospat regal!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu iubesc parfumul acestei primaveri , cu tot ceea ce inseamna el !! ;)
    Cat despre poze , m-ati innebunit , jur !!! Le privesc de minute-n sir si zau ca nu m-am saturat de ele ... sunt fantastice !!! Felicitari !!

    RăspundețiȘtergere