miercuri, 25 septembrie 2013

Atelier de paine durum cu maia si multe poze...


Avem placerea sa va anuntam organizarea unui nou atelier de paine cu maia in Timisoara, sambata, 5 octombrie, incepand cu orele 16,30 cu o tema foarte noua si interesanta, painea bio cu faina durum Terra Natura.

Abia asteptam sa ne reintalnim sa povestim despre paine, maia, faina, din punct de vedere culinar si medical si tot ceea ce va doriti voi legat de acest subiect atat de cautat in ultimul timp, sa trecem impreuna prin toate etapele pregatirii painii cu maia si sa degustam una dintre cele mai savuroase paini, painea cu faina bio durum.

Inscrierile se fac pe adresa de mail: cordeanboc@gmail.com , copiii mai mici de 7 ani vor putea participa gratuit, in conditiile in care sunt insotiti de o persoana adulta platitoare, 

Preocuparea noastra se concentreaza pe educarea tinerei generatii de a mananca sanatos, de aceea, ca si noutate, ne-am gandit sa oferim posibilitatea grupurilor organizate de copii de a participa la atelierele noastre de paine la preturi reduse, in conditiile unui numar minim de 20 de participanti, organizand ateliere speciale pentru acestia in locatia noastra sau in deplasare. Pentru detalii si informatii va asteptam solicitarile pe aceeasi adresa de mail.

Pentru a va ispiti, in continuare va propun sa va delectati cu imaginile unei variante de paine bio cu faina durum a carei reteta o veti gasi aici: http://www.simplusibun.ro/2013/08/paine-rustica-italiana-67-durum-cu.html , cu specificarea ca am marit cantitatea de apa din reteta cu 60 g., avand in vedere ca am facut painea in conditiile ideale de acasa avand la dispozitie cateva bannetoane si un cuptor "adevarat"!



Desi am facut painea aceasta de cateva ori pana acum, consistenta si gustul ei ne-au cucerit de la bun inceput, motiv pentru care a devenit una dintre painile favorite la noi in casa.

Faina di grano duro sau durum este o faina cu care nu se lucreaza atat de usor pe cat pare la prima vedere, este o faina mai compacta si mai lipicioasa, de aceea sunt cateva amanunte de care trebuie tinut cont atunci cand pregatim aluatul cu aceasta faina, detalii tehnice pe care le voi impartasi cu mare bucurie cu voi, sperand sa va molipsesc cu pasiunea de a face paine cu maia.

Va asteptam cu drag!







2 comentarii:

  1. Ce frumos! Pe cand un atelier de secara 100%? Pentru ala chiar as veni pana la Timisoara... Carmen Savu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim mult de tot!
      Urmeaza sa organizam un atelier de paine cu maia, cu cea mai mare placere ar putea fi unul de secara 100%, cu atat mai mult cu cat as vrea sa gasesc o alternativa la coptul acestei paini in tavi speciale, personal consider tavile o complicatie inutila... :)

      Ștergere