Bulgogi este o specialitate koreeana din carne de vaca ( vitel ) extrem de simplu de preparat , senzationala la gust.
Aveti nevoie de:
- o bucata de 350 - 400 gr. de carne proaspata de vaca sau vitel ( eu folosesc vitel ), taiat in felii subtiri
- doua cepe verzi taiate marunt ( inclusiv frunzele )
- 1 kiwi
- 3-4 catei de usturoi
- 1 lingura de ulei de susan
- 1/4 lingurite de piper macinat
- 3 linguri de miere
- optional 1/4 lingurite de chili sau ghimbir
- 1/4 de ceapa galbena medie (taiata pe lung in semiluna)
- 1 lingura de seminte de susan prajite usor
- 80 ml de sos de soia
Se amesteca manual toate ingredientele care in prealabil au fost tocate marunt ( exceptand carnea si ceapa ) intr-un bol de sticla sau optional se pot mixa in blender.Se adauga apoi carnea si ceapa, se amesteca cu mana, se acopera bolul si se lasa la marinat minim 1 ora in frigider.
Intr-o tigaie pentru fript carne puneti putin ulei de susan la incalzit. Cand uleiul s-a incins bine, puneti bucatile de carne la fript ( fiecare in parte, cu atentie , incat sa nu se suprapuna ).Se frig pe o parte si pe cealata cateva minute pana cand marginile incep sa se caramelizeze si devin brune.
In bucataria coreeana se pun pe o frunza de salata proaspata...
....si se servesc impreuna cu un bol de orez cald.
Simplu si delicios...Pofta buna!
chiar simplu si bun! :)... m-a uitat dumnezeu la voi pe blog...dar sunt atatea retete delicioase:)
RăspundețiȘtergereMultumim frumos pentru vizita !Te mai asteptam cu drag pe la noi, ce compliment deosebit ne-ai facut!
RăspundețiȘtergereO noapte racoroasa!