vineri, 2 martie 2012

Broccoli soufle




Primul pas este sa incalzim cuptorul la 180°C cu ventilatie sau 200°C fara ventilatie.

Avem nevoie de urmatoarele:
  • 1-2 broccoli de marime medie








  •                                                                                                                                                                     
  • 2 oua de buna calitate ( de preferinta de casa sau ecologice )
  • 200 gr. de branza ( mozarella sau cas dulce de vaca )
  • 200 gr. de smantana
  • sare si piper

Se foloseste din broccoli doar inflorescenta.





















                                                                                                                                                                     Se pun in apa clocotita si se fierb 7 minute.

Intre timp, intr-un vas de sticla termorezistent se bat cele doua oua impreuna cu smantana.





                                                                                                                                                                        Punem sare si piper negru proaspat macinat.

Scurgem apa printr-o strecuratoare si spalam din abundenta broccoli cu apa rece ( in asa fel ei isi vor pastra culoarea verde intens ).




                                                                                                                                                                     Amestecam toate ingredientele...







Asezam vasul termorezistent deasupra unui vas cu apa fierbinte ( in bain- marie ). Lasati-l in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35 de minute.

Et voila!


Bon appetit !

2 comentarii:

  1. Este o mancare usoara si gustoasa.
    Felicitari pentru blog!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim frumos pentru aprecieri! Intr-adevar broccoli sunt printre preferatii mei in bucatarie.

      Ștergere