sâmbătă, 17 martie 2012

Taglierini cu creveti si rucola



Ingrediente pentru 4 persoane:
  • 300 gr. taglierini
  • 250 gr. creveti proaspeti



Eu folosesc intotdeauna creveti proaspeti si nu prefierti ( care au culoarea portocalie ) din cel putin doua considerente: in primul rand se poate verifica prospetimea lor dupa miros si consistenta , in al doilea rand au un alt gust si o alta textura cand sunt preparati.

  • 250 gr. rosii cu aceleasi mentiuni pe care le gasiti in reteta:  papardele cu zucchini si hribi
  • o mana de rucola proaspata
  • un catel de usturoi
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • sare si piper

Separam cu un cutit coada crevetilor de restul corpului.




























Apoi decorticam un sfert din creveti, scoatem cu varful cutitului firul negru ( intestinul ) care se vede in lungul lor si ii maruntim cu cutitul.

La restul de 3/4 le facem o incizie in lungul cozii pe partea cu piciorusele ( in acest fel ei nu se vor curba in momentul fierberii si in acelasi timp vor fi mai usor de decorticat in farfurie ).

Punem 2 litri de apa la fiert impreuna cu o lingurita cu varf de sare.

Pregatim salsa in acelasi mod ca si pentru "pasta al pomodoro":

O tigaie mai adanca, in care punem ulei de masline si un catel de usturoi se pune pe foc intre timp .




























Catelul de usturoi se scoate afara in momentul cand capata culoarea maro.

Apoi punem in tigaie rosiile , crevetii decorticati si maruntiti , sare , piper si un varf de lingurita de zahar (daca rosiile au aciditate prea mare).

Lasam la fiert 10 minute, la foc mic, in asa fel incat sucul de rosii sa nu isi schimbe culoarea ( rosu aprins ) . Adaugam restul de cozi de creveti ( nedecorticate ) si mai lasam 2-3 min. pe foc pana cand cozile capata culoarea portocalie.

Puneti intotdeauna pastele la fiert  dupa indicatiile scrise pe ambalaj calculand in asa fel timpul incat ele sa fie gata cam in acelasi timp cu sosul sau dupa ( niciodata inainte de sos ).
Dupa ce scurgem apa , le punem peste sos in tigaia adanca si mai punem tigaia pe foc , amestecand cu grija pret de 2 minute.

Dupa aceea le punem in farfurie si adaugam rucola proaspata peste.




























Putin parmezan deasupra...si "Pofta buna !"

Astept cu drag comentarii si pareri dupa ce incercati reteta !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu