miercuri, 19 septembrie 2012

Inghetata de ciocolata


Inghetata de ciocolata... usor de preparat, de care nu te saturi niciodata...dupa parerea mea intra in categoria preparatelor fundamentale din bucatarie.

Reteta este cea de " base per gelato alla crema " si o veti gasi aici. Singura diferenta este ca in loc de vanilie, cand fierbem frisca cu laptele punem 125 g. de ciocolata rupta in bucati mici amestecand pana ciocolata se topeste complet.
In ceea ce priveste prepararea inghetatei efortul consta de fapt nu in procesul in sine de preparare ci in atentia cu care alegem materiile prime: oua de casa, frisca proaspata si bineinteles in acest caz actorul principal : ciocolata.
Folositi ciocolata neagra cu 60-70 % cacao ( nu mai mult pentru la procente mai mari de cacao este prea putin unt de cacao in ciocolata iar acesta va da cremozitate inghetatei ) de cea mai buna calitate. Sfatul meu este sa faceti inainte un mic "studiu de piata" in ceea ce priveste ciocolata neagra pe care o gasiti dvs. (si nu uitati nici magazinele bio sau cele cu delicatese ).

Probabil ca acum va intrebati ce este "chestia" aceea portocalie de sub inghetata....un gelee de piersici ornat cu afine.
Am folosit piersici bine coapte pe care le-am curatat de coaja, le-am taiat in bucati mai mici si le-am pus in blender.
Am dizolvat gelatina ( folositi recomandarile de pe ambalaj ) si am adaugat-o piersicilor pasate. Motivul pentru care nu va dau cantitati este ca tipul de gelatina ( eu folosesc gelatina bio in folii ) pe care il folositi le va determina pe acestea.
Puneti amestecul in forme de silicon sau pe o folie de silicon intr-un strat de 5-6 mm iar apoi in frigider pana se intareste (stracurand si cateva afine pe ici pe colo...).

Combinatia , va asigur...atat ca si textura cat si gust este irezistibila!

Reteta participa la Provocarea Dulce Romanie a lunii septembrie al carei spectacol se desfasoara pe scena gazduita de  Nicol , cu piersica drept actor principal...








19 comentarii:

  1. Felicitari pentru prezentare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca este delicioasa , dar prezentarea mi-o place maxim !!!!! <3
    PS.Mai , voi v-ati mutat cumva pe vreo insula ?;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca am putea-o manca in orice cantitate , la orice ora si in orice anotimp in cantitati industriale ( o "doza" simpla . la noi nu mai ajunge la congelator , se consuma direct din masina de inghetata...)
      Multumim mult de tot!
      Cum ai ajuns la concluzia ca ne-am mutat pe o insula ?

      Ștergere
  3. Ahh superb, am ramas muta de admiratie, atat pentru prezentare, dar si pentru combinatia inedita. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim din suflet , esti foarte draguta si generoasa cu complimentele , cat despre combinatie chiar merita incercata !
      Multumim!

      Ștergere
  4. Este exact pe placul meu.Iubesc ciocolata.
    o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim mult , ciocolata de cea mai buna calitate este si la noi pe primul loc , pentru toata lumea!
      O saptamana minunata!

      Ștergere
  5. Excelenta ideea cu piersica in gelatina si afinele, iar inghetata m-a convins definitiv!
    O singura intrebare am: ce continut de grasime are smantana lichida? Eu presupun ca e echivalenta cu double cream ce se gasesete pe aici, dar vreau sa fiu sigura ;)
    Hugs :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim din suflet , ma bucur daca te-am convins , acum nu mai ai nici o scuza , e musai sa o incerci...
      Smantana pentru frisca pe care o cumparam din Austria are 36% grasime . iar cea din Romania are 32%, dar sincer cea austriaca este mult mai buna...
      Acolo la tine sigur e buna, e cu totul altceva sa gatesti cu ingrediente de calitate . pe care sa ai de unde sa le alegi , esti o fericita din punctul asta de vedere !
      Te imbratisam si noi!

      Ștergere
    2. Pai daca-i musai...cu placere!
      O pun pe lista in weekend-ul asta si revin cu feedback :)

      Ștergere
  6. Minunata reteta. Iti vine sa te apuci de treaba pe loc cand vezi pozele astea frumoase. Weekend placut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mutumim mult de tot , ce frumos suna, ma bucur daca am reusit sa transmitem acest impuls!
      O saptamana linistita!

      Ștergere
  7. Multumesc ca ati ales sa participati la Provocare cu aceasta reteta spectaculoasa! Sigur voi incerca si eu aceasta combinatie cat de curand! O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere