Via Montecuccoli 6, Milano, o adresa ce pentru melomani inseamna piazza della Scala, pentru crestini...piazza Duomo, iar pentru gurmanzi inseamna "Il Luogo di Aimo e Nadia"... o poveste la fel de fascinanta precum felurile lor de mancare.
Stiu ca v-am obisnuit cu feluri de mancare simple si bune... insa atunci cand lucrurile se complica putin :))) va asigur ca rezultatul este mai mult decat bun... este spectaculos!
Intotdeauna cand intentionam sa gatim dupa retetele unor mari chefi cu stele Michelin, trebuie sa avem la fel ca si ei , foarte mare grija la ingrediente:
- aluat de paste proaspat* cu ou 110 g
- 6 cozi de creveti rosii de Mediterana ( Aristeus antennatus )
- mozzarela de bivolita 50 g
- praz ( numai partea alba ) 70 g
- o lingurita de ceapa verde maruntita
- 3 linguri de ulei de masline
- zucchini 230 g
- ceapa maruntita 20 g
- supa vegetala 100 ml
- curcuma o lingurita rasa
- busuioc proaspat 4 frunze
- ulei de masline 1 lingura
- Parmigiano Reggiano ras 1 lingura
- unt topit 20 g
- sare de mare integrala
- piper rosu fals de Peru
Astazi insa va prezint pe scurt cum este facut de catre Aimo si Nadia aluatul pentru paste:
Ingrediente pentru 250 g paste:
- Faina 00 150g
- 6 galbenusuri de ou
Mod de preparare:
- Taiem in cubulete mozzarela.
- Taiem in rondele subtiri prazul.Incalzim o lingura de ulei de masline , in care dunstuim apoi la foc dulce ceapa verde si prazul pentru cateva minute. Ajustam sarea.
- Curatam gamberi de carapace, eliminand intestinul, apoi ii taiem pe lung in jumatate. Ii trecem cateva minute printr-o tigaie incinsa in care am pus putin ulei de masline. La sfarsit adaugam putina sare.
- Dunstuim usor ceapa in ulei de masline, apoi aruncam zucchini taiati in cubulete si ii fierbem la foc mic adaugand putin cate putin supa vegetala; la sfarsitul fierberii, dupa ce luam de pe foc , scufundam si frunzele de busuioc maruntite usor. Punem tot amestecul intr-un blender sau mixer si il facem puree´. Ajustam sarea si piperul iar apoi adugam curcuma.
- Trecem aluatul de paste printr-o masina de paste ( daca nu aveti puteti folosi si sucitorul ) pana cand obtinem o foaie subtire de aluat, pe care o punem pe un blat infainat. Aici sunt doua variante : cea originala de tortelli : pe foaia de aluat , la distanta de 14 cm punem umplutura ( cat o nuca ) formata din putin praz + o bucatica de mozzarela si jumatate de crevete ( daca crevetii sunt mari puteti folosi si un sfert ) ; acoperim cu o alta foaie de aluat , presam usor cu degetele in jurul umpluturii si taiem cu o "coppapasta " forma de tortelli. A doua varianta a fost cea pe care am adoptat-o eu...am taiat rondelele inainte si le-am impachetat sub forma de ravioli , in varianta mare ( ca si in imaginile de mai jos )
- Fierbem intr-o oala cu apa sarata tortelli circa 2 minute. Pe o farfurie punem 2 quenelles crema de zucchine. Pe fiecare asezam un tortelli/ravioli iar peste presaram parmezan ras si unt topit. In reteta originala fiecare tortelli are deasupra si 1/3 de floare de dovleac care a fost pusa in apa clocotita pentru 30 de secunde. Se servesc imediat!
Trimit fuguta reteta catre Provocarea Dulce Romanie a acestei luni , adica stiti voi catre Mihai si al lui blog, pana mai gasesesc portile deschise !
arata minunat! cu siguranta e la fel de gustos pe cat arata! Zi faina sa ai!
RăspundețiȘtergereArata divin! iar prezentarea e de nota 10. Felicitari!
RăspundețiȘtergereO bunatate! Arata exceptional iar prezentarea e super!
RăspundețiȘtergereNemaipomenit de bine arata!
RăspundețiȘtergereO seara buna!
Jos palaria pentru executie si prezentare! Impecabile amandoua!
RăspundețiȘtergereO zi buna va doresc!
Simplu?? nu prea :P
RăspundețiȘtergereBun?? oooo, daaaaa!
Felicitari atat pentru preparat cat si pentru prezentare :)
Iuffff , eu stau cam prost cu rabdarea , ca tare as face si eu ce ati facut voi aici !!! Arata demential !!!
RăspundețiȘtergereJos palaria pentru ce ai facut aici!
RăspundețiȘtergereFoarte impresionant... si nu in ultimul rand foarte delicios.