joi, 4 octombrie 2012

Lasagna cu flori de dovleac si somon


Florile de dovleac...o delicatesa.
Sunt de doua feluri: masculine cu pedunculul mai lung si feminine cu pedunculul scurt din care se fac dovlecii.
Florile trebuie sa fie foarte proaspete, cu petalele integre si de o culoare galben intens.
Cele masculine sunt cele care se folosesc preponderent in bucatarie... pastrandu-si prospetimea mai mult daca le lasati cu pedunculul in putina apa. Florile feminine trebuie folosite imediat dupa ce au fost culese, dar nu uitati sa eliminati pistilul galben care poate fi amarui ( regula valabila la ambele tipuri de flori).

Astazi le folosim pentru lasagna...."Lasagna con salmone e fiori di zucca" marca Simplu si bun :o).

Avem nevoie de:
  • 300 g. filet de somon
  • 60 g. de unt
  • 30 flori proaspete de dovleac
  • un praz mic
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • piper proaspat macinat
  • 40 g. de faina
  • un pachet de foi proaspete de lasagna
  • 250 g. mozzarella
  • putin unt pentru uns vasul

Tehnica prin care preparam sosul bechamel, pregatirea si umplerea foilor de lasagna, cat si parametrii timp/temperatura ai cuptorului le veti gasi in detaliu aici.

Spalam bine florile de dovleac, le scurgem de apa si le prajim 3-4 minute intr-o tigaie in care am pus o lingura de ulei de masline. Nu uitam sa adaugam sare si piper , proaspat macinate inainte de a le scoate din tigaie.
Somonul taiat cubulete si prazul maruntit le dunstuim la foc viu pret de 4 minute intr-o tigaie cu o picatura de ulei de masline asezonand de asemena cu sare si piper. Eu am pus atat prazul cat si somonul in acelasi timp in tigaie...vor prinde in acest fel putina culoare.
Montarea : ungem bine fiecare foaie cu sos bechamel peste care punem cateva flori de dovleac si amestecul de somon cu praz in asa fel incat toate ingredientele sa ajunga inclusiv la ultimul strat ( de suprafata ).
A la fine, adaugam mozzarella taiata felii si dam la cuptor 35-40 minute pana cand capata o culoare ...



de vis...



Ce spuneti...?


O minune...nu-i asa?


Daca nu m-as grabi niciunde as mai pune si un pahar de Greco di Tufo langa :o))






13 comentarii:

  1. Ce sa mai spun? Cred ca e mai mult decat minunat!
    De dovleac inca n-am mancat, dar am mancat de dovlecei ("zucchine") si sunt extraordinare. Bine, eu le-am gatit intr-un mod mai simplu, fripte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Atat cele de zucchini cat si cele de dovleac sunt excelente. Cateodata pistilul galben la cele de dovleac are un gust amarui...in acest caz trebuie indepartat inainte de a le prepara.:)

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Multumim pentru vizita si aprecieri! O zi frumoasa va dorim!

      Ștergere
  3. Ce bunatate! Arata fantastic de bine si cred ca e gustoasa rau. Exact pe gustul meu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata extraordinar! Prezentare de clasa inalta

    RăspundețiȘtergere
  5. De fiecare data cand vin pe la voi gasesc ceva inedit! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai eu zic sa nu te grabesti, ca-i pacat! Un pahar de vin bun e tot ce-i mai trebuie acestei lasagna pentru a o desavarsi! :)
    Excelenta ideea! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt perfect de acord...un vin alb cu aroma de sud cum este Greco di Tufo se potriveste perfect!:)

      Ștergere