Combinatia dintre peste... in general si ciuperci , desi putin obisnuita in bucataria romaneasca, este destul de mult folosita in bucataria italiana.
Ca sa va spun cu mana pe inima...si eu am fost destul de sceptic acum cativa ani cand am incercat-o pentru prima oara. Surpriza a fost insa...una foarte placuta !
Astazi vom combina somonul cu ciupercile champignon intr-o reteta extrem de simpla , foarte usor de facut.
Avem nevoie de:
- 3 cepe verzi ( rosii ) sau o ceapa rosie medie
- 250 g. file´ de somon
- 100 ml. smantana dulce de gatit
- cimbrisor proaspat
- 8 ciuperci champignon medii-mari
- sare si piper proaspat macinat
- 2 linguri ulei de masline
Punem cuptorul la preincalzit la 170°C.
Dupa ce spalam cu grija ciupercile, le scoatem piciorusele pe care le tocam marunt. Maruntim ceapa cu tot cu partea verde si apoi o dunstuim pana se inmoaie in uleiul de masline incins.
Aruncam inauntru piciorusele de ciuperci tocate si o crenguta de cimbrisor proaspat si lasam la foc mediu inca 5-6 minute. Adaugam sare si piper proaspat macinat si in final smantana...si mai lasam 2-3 minute pe foc pana se ingroasa putin.
Cu sosul rezultat umplem palariile ciupercilor, peste care punem cate o felie de file´ de somon in asa fel incat sa acopere palaria, sare/piper deasupra si le punem la cuptor intr-o tava , 20 min.
E voila....simplu, bun si nemaipomenit de gustos! Sa aveti pofta !
prezentarea de exceptie, preparatul superb!!
RăspundețiȘtergereMultumim frumos pentru aprecieri si vizita! :)
ȘtergereArata minunat!!! Weekend placut!
RăspundețiȘtergereMultumim frumos! O saptamana frumoasa iti dorim si noi!
Ștergeresimplu..si bun!:)
RăspundețiȘtergereMultumim frumos pentru vizita! :)
Ștergere400 g de somon,va rog,repede ca prea arata delicios!:)
RăspundețiȘtergereVine, vine...din Norvegia direct! Multumim pentru vizita!
ȘtergereDelicios! O sa preiau reteta pentru Entrée-ul în meniul de Craciun! Multumesc!
RăspundețiȘtergereUn weekend minunat va doresc!
Noi iti multumim frumos pentru vizita si aprecieri! Sa ne spui de Craciun cum ti s-a parut!:)
ȘtergereCu siguranta o sa raspund, si cu siguranta o sa ne placa! :D
ȘtergerePerfect pentru sarbatorile care urmeaza, multumesc pentru reteta!
RăspundețiȘtergereNoi multumim pentru vizita si aprecieri!
ȘtergereO combinatie reusita.O seara buna!
RăspundețiȘtergereMultumim frumos pentru vizita!
ȘtergereEsti vinovat/a :) ptr vizita mea nocturna !!!! :((((
RăspundețiȘtergerePtr mine nu cred ca exista combinatie cu ciuperci care sa nu-mi placa !!! ;) .... iar acum imi sta gandul la minunatia voastra , ce ma fac ? :((
Eu cred ca de fapt am lasat geamul deschis...si mirosul a ajuns pana la Caransebes! :) Cel mai bine cred ca este sa pui capul pe perina...si maine sa incerci sa il prepari !:) O zi frumoasa iti dorim!
ȘtergereTrebuie sa fie bun!
RăspundețiȘtergereO minune!:) Multumim de vizita!
Ștergere