sâmbătă, 27 octombrie 2012

Somon cu ciuperci



Combinatia dintre peste... in general si ciuperci , desi  putin obisnuita in bucataria romaneasca, este  destul de mult folosita in bucataria italiana.

Ca sa va spun cu mana pe inima...si eu am fost destul de sceptic acum cativa ani cand am incercat-o pentru prima oara. Surpriza a fost insa...una foarte placuta !

Astazi vom combina somonul cu ciupercile champignon intr-o reteta extrem de simpla , foarte  usor de facut.



Avem nevoie de:

  • 3 cepe verzi ( rosii ) sau o ceapa rosie medie
  • 250 g. file´ de somon
  • 100 ml. smantana dulce de gatit
  • cimbrisor proaspat
  • 8 ciuperci champignon medii-mari
  • sare si piper proaspat macinat
  • 2 linguri ulei de masline

Punem cuptorul la preincalzit la 170°C.

Dupa ce spalam cu grija ciupercile, le scoatem piciorusele pe care le tocam marunt. Maruntim ceapa cu tot cu partea verde si apoi o dunstuim pana se inmoaie in uleiul de masline incins.
Aruncam inauntru piciorusele de ciuperci tocate si o crenguta de cimbrisor proaspat si lasam la foc mediu inca 5-6 minute. Adaugam sare si piper proaspat macinat si in final smantana...si mai lasam 2-3 minute pe foc pana se ingroasa putin.

Cu sosul rezultat umplem palariile ciupercilor, peste care punem cate o felie de file´ de somon in asa fel incat sa acopere palaria, sare/piper deasupra si le punem la cuptor intr-o tava , 20 min.




E voila....simplu, bun si nemaipomenit de gustos! Sa aveti pofta !






19 comentarii:

  1. prezentarea de exceptie, preparatul superb!!

    RăspundețiȘtergere
  2. 400 g de somon,va rog,repede ca prea arata delicios!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Delicios! O sa preiau reteta pentru Entrée-ul în meniul de Craciun! Multumesc!
    Un weekend minunat va doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi iti multumim frumos pentru vizita si aprecieri! Sa ne spui de Craciun cum ti s-a parut!:)

      Ștergere
    2. Cu siguranta o sa raspund, si cu siguranta o sa ne placa! :D

      Ștergere
  4. Perfect pentru sarbatorile care urmeaza, multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Esti vinovat/a :) ptr vizita mea nocturna !!!! :((((
    Ptr mine nu cred ca exista combinatie cu ciuperci care sa nu-mi placa !!! ;) .... iar acum imi sta gandul la minunatia voastra , ce ma fac ? :((

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred ca de fapt am lasat geamul deschis...si mirosul a ajuns pana la Caransebes! :) Cel mai bine cred ca este sa pui capul pe perina...si maine sa incerci sa il prepari !:) O zi frumoasa iti dorim!

      Ștergere