marți, 26 martie 2013

Humus cu vlastari si seminte germinate



Dragilor , va propunem una dintre cele mai simple , mai rapide si mai delicioase retete posibile...atat de delicioasa incat prima portie facuta a disparut cu desavarsire de pe masa cu o viteza ametitoare imediat ce am terminat sesiunea de fotografie!

Multumim din suflet Beatrice (Delicioasa) pentru reteta propusa in aceasta luna la Provocarea Bucatar Curajos a Amei si pentru impulsul de care aveam nevoie pentru a incerca atat de simplul procedeu al germinarii semintelor bio.

Mai intai pentru humus veti avea nevoie de:

  • o cutie de boabe de naut bio fierte
  • 5 linguri de tahini (pasta de susan)
  • 2 lg de smantana
  • 3 lg iaurt natural
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 2-3 lg ulei de masline
  • 1-2 lg zeama de lamaie
  • 2-3 lg zeama in care a fost fiert nautul
  • 1-2 lingurite de chimion fin macinat
  • sare si piper

Spalam boabele de naut in apa rece avnd grija sa pastram 2-3 linguri din zeama in care erau in cutie si se scurg bine.
Se paseaza in blender boabele de naut , usturoiul, smantana, iaurtul, tahini si zeama de lamaie si se adauga treptat zeama de la naut si uleiul de masline, iar dupa gust se adauga chinionul, sarea si piperul.
Luam o felie de paine cu maia (din dotare) pe care o ungem din abundenta cu aceasta minune de pasta si o decoram dupa gust cu vlastari si seminte proaspat germinate...

Cat despre semintele germinate si vlastari nu aveti nevoie decat de seminte, un recipient de plastisc special pentru asta si de rabdare cam 3 zile...

Spalati bine de tot semintele, apoi le puneti in compartimentul de la baza germinatorului in apa pentru 8-10 ore, dupa care le mutati in unul dintre cele gaurite , clatind semintele din timp in timp (de cateva ori) cu apa rece...iar dupa vreo 2-3 zile veti avea o frumusete de vlastari gustosi si extrem de sanatosi!











2 comentarii:

  1. Hei ,ce-i cu preparatul asta sofisticat?:)
    Si...pozele astea profesionale...:)

    Like!

    P.S:Pentru ca va urmaresc,va adaug si in lista mea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vaaai! Ce bun si ce frumos!!! Sau ce frumos si ce buuun!!! Nici nu stiu ce sa laud mai intai, reteta sau arta :) Bravo! pupici

    RăspundețiȘtergere