vineri, 14 februarie 2014

Tarta cu branza...simpla si buna, sau un Valentin simplificat


Dragilor, fiind o mare amatoare a lactatelor indiferent de forma lor de prezentare, am poftit intotdeauna la fiecare fotografie ce imi trecea prin fata ochilor cu prajituri sau tarte cu branza si mi-am tot promis in gand sa incerc sa le fac de fiecare data cand ma innebuneau poze, care mai de care mai imbietoare, sau cand comandam prin cate o cofetarie din strainatate tarte care aveau un aspect frumos, dar fara un gust pe masura.

Nu as putea sa va spun de ce am amanat atat, dar pot sa va povestec ca am incercat sa o fac prima data la munte, la schi, fara Internet la dispozitie, ca sa nu mai spun ca fara prea mult timp de cautari sau incercari, in dorinta de a le face ceva dulce copiilor, rapid si cat mai sanatos.

Nu mai trebuie, cred, sa va povestesc ca le-a placut la nebunie, cu atat mai mult cu cat acolo am avut si ingrediente de calitate la dispozitie, si ca improvizatia mea de moment a devenit desertul nelipsit la noi in casa, atat de simplu si bun.

Dar sa trecem la reteta:

Incepem cu aluatul:
  • 100 g. faina bio integrala Terra Natura (in varianta din poza am folosit faina alba dar personala prefer varianta integrala)
  • 1 ou bio sau de casa
  • 40 g. zahar brut
  • 50 g. unt de cocos
Taiem untul de cococs in patratele foarte mici si il amestecam cu faina, in stilul tartelor frantuzesti, astfel incat sa ramana bucatele mici de unt in masa de faina, aspectul final fiind asemanatot unor biscuiti faramitati.
Adaugam restul ingredientelor si amestecam pana se leaga totul sub forma unei bile de aluat lipicios.
Acoperim si lasam la odihna o jumatate de ora sau o ora sau pana a doua zi ,daca cumva nu aveti timp de continuare, dar atunci lasati aluatul acoperit cu folie) in figider.

Dupa odihna, intindem aluatul cu degetele astfel incat sa acopere toata tava (care la mine are un diametru de 24 de cm.) inclusiv peretii verticali, asa ca si in poza si trecem la umplutura in timp ce cuptorul se incalzeaste la 170°C.




Intre timp pregatim umplutura:

  • 250 g. branza dulce de vaci bio (eu am folosit  bio Speisetopfen, 20% grasime, o nebunie!)
  • 100 ml. smantana dulce pentru frisca (32%)
  • 40 g. zahar brut
Incepem prin a bate smantana de frisca, pana se leaga si incepe sa se umfle, cu mare atentie sa nu o batem prea tare, dupa care amestecam mai intai branza in compozitie, dupa care si zaharul pana obtinem o masa omogena, fara insa a exagera cu mestecatul.

Aproximativ 45 de minute la cuptor, pana branza incepe sa se coloreze la suprafata si...gata minunea poate fi scoasa din cuptor si savurata!





Et voila! Love is in the air!

Va invit in vizita la prietenii nostri bloggerii culinari, care va asteapta astazi cu o gramada de retete interesante, avand in vedere ca dragostea totusi trece prin stomac, nu-i asa?



1.  Didi Salata de boeuf
3.  Brandusa Inimi inflacarate
5.  Aura Carolina Popa Tort de tiramisu cu rodie
6.  Adriana Lucia Mara My funny Valentine
7.  Andreea Denisa - Cheesecake de Valentin
8. Dana Burlacu Stii sa faci corect un pandispan?
9. Alexandra Butnari  Coaste la cuptor cu fasole prajita         
12. Mihaela  Trufe de ciocolata
14. Oana Igretiu: My funny Valentine
15. Cerasela Badr El-Din: Desert de ciocolata cu menta
17. Iancu Lubita- Inimioare dulci
19. Iuliana Florentina Avram  Budinca de tapioca cu sos de portocale rosii
20. Alice Ciobanu Tort cu inimi inghetate
21. Paula Gafitescu: Tarta cu nuci pecan si ciocolata
22. Geta Cipaianu My funny Valentine
24. Iolanda si Georgiana Voinea White chocolate brownies



Un comentariu:

  1. Yummy :) nu am avut curaj pana acum dar pare super simplu asa ca am s.o fac si eu :)) multumim!!

    RăspundețiȘtergere