vineri, 18 aprilie 2014

Cum vopsim natural ouale de Pasti?


Ma bucur din suflet sa observ ca tot mai multa lume se intoarce catre natura atunci cand vine vorba despre produsele pe care le folosim in casa, chiar daca acestea nu ajung sa fie direct ingerate, sunt studii conduse pe perioade indelungate si grupuri mari de populatie care au dovedit fara posibilitate de tagada ca toate chimicalele pe care le folosim in viata de zi cu zi ajung vrand-nevrand in sistemul nostru digestiv sau respirator, fiind una dintre principalele cauze de imbolnavire prin autointoxicaticare.

Nu va speriati, nu am de gand sa va tin o prelegere pe teme medicale ci pur si simplu vreau sa introducem o rubrica noua pe blog, care se va numi "Cum se face?", de aceea va propun sa o inauguram astazi cu cateva idei utile despre un subiect de foarte mare actualitate zilele acestea, vopsirea oualor de Pasti in mod natural 100%.

Din pacate nu am poze pregatite pentru exemplificare , dar promit sa le incarc imediat ce vor fi disponibile pentru a colora putin gramada de text, care pare mult prea greu de urmarit fara imaginile colorate, care sa incante ochiul.

In mod normal vopsirea se poate face la rece, dar pentru a obtine culori mai intense va recomand sa fierbeti plantele in apa peste care ati adaugat o lingura de otet de mere (de casa, de preferat) timp de 30 de minute, urmand ca dupa aceea sa lasati si ouale spalate bine, sa clocoteasca putin in sucurile colorate, alese pentru fiecare in parte.



Deci sa incepem:

1. Verdele se obtine folosind frunze de spanac si patrunjel
2. Violetul se extrage din sfecla rosie
3. Rosu este dat de ceaiul de nalba, merisoare sau flori de oregano
4. Albastrul se obtine din sucul de coacaze negre sau afine
5. Galben se coloreaza ouale cu ajutorul sofranului sau musetelului
6. Maroul, probabil culoarea cea mai des obtinuta prin acest procedeu, pe care imi amintesc inca de cand eram foarte mica ca o vedeam an de an pe ouale colorate de matusa mea, se obtine cu ajutorul frunzelor de ceapa.

Dupa ce le-ati lasat la uscat in aer liber, le puteti sterge cu putin ulei de rapita pentru a le da o usoara stralucire.

Va urez spor la treaba si va astept cu impresii!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu