joi, 9 aprilie 2015

Dattelmakronen sau bezele cu migdale si curmale



Dragilor, dupa o tacere indelungata datorata exclusiv lipsei acute de timp, revenim in forta cu 3 retete noi, simple si tare faine care fac parte dintr-o lunga serie, parte integranta dintr-un nou proiect culinar The food connection, initiat de Oana si Diana (Savori urbane), la invitatia carora am raspuns cu mare placere!

Despre ce este vorba? Despre o calatorie culinara in jurul lumii, in care, impreuna cu dvs., noi cei 25 de bloggeri culinari vom traversa pe parcursul a 24 de luni, 24 de bucatarii diferite, traind cu siguranta experiente culinare inedite-un proiect extrem de interesant din care suntem bucurosi sa facem parte!

Initial, ideea de a posta cu regularitate m-a speriat putin, avand in vedere faptul ca nu mai reusesc sa tin pasul cu nici un fel de termen din viata reala sau virtuala, insa, incet, incet, gandurile mi s-au limpezit si am gasit o solutie pe cat de faina pe atat de provocatoare, vom posta cate un tip de paine bio cu maia specific fiecarei tari, iar daca timpul o va permite ceva dulce si poate ceva emblematic pentru tara respectiva, ce spuneti, suna bine?

Deci sa pornim la drum!

Luna aceasta Andreea ne invita sa facem cunostiinta cu bucataria germana, o bucatarie foarte apropiata sufletului nostru, bucataria colpileriei, avand in vedere ca am crescut cu ea si si-a pus accentul pe modul in care noi gatim in prezent...oh! sacul cu amintiri este atat de plin de gusturi si arome!


Prima reteta este una extrem de simpla, specifica perioadei de Craciun, atunci cand ne place sa stam in jurul focului din soba, sa privim ninsoarea de afara si sa rontaim ceva dulce si parfumat...

Ingrediente.
  • 4 albusuri de oua bio sau de casa
  • 250 g. curmale
  • 150 g. migdale maruntite putin
  • 120 g. zahar brut
Batem albusurile foarte tare, adaugand zaharul treptat dupa ce acestea au ajuns la consistenta dorita, asteptand sa se dizolve pe masura ce este adaugat.
Incalzim cuptorul la 150°C, scoatem samburii din curmale, le taiem si le incorporam impreuna cu migdalele in masa bine batuta de albusuri cu zahar.

Pe o hartie de copt formam cu ajutorul a doua linguri, bezelele si le punem in cuptorul incins timp de 30 de min pana se usuca aproape complet la suprafata.

Und bitte schön...guten Appetit!
Einfach und gut?






2 comentarii: