luni, 30 iulie 2012

Quark cu zmeura si aceto balsamico


Hmmm...sa recapitulam , pentru spectacolul din aceasta luna a provocarii Dulce Romanie , a carei gazde am avut onoarea sa fim , am pregatit pana acum "Inghetata de vanilie haute couture" si "Crepes S&B" , asa ca nu putean incheia luna fara o alta reteta originala care sa contina toate cele trei ingredientele, reteta care ne-a cucerit pe toti de la mic la mare extrem de rapid...asa ca va invitam la degustare...

Timp de preparare: 10 min
Portii: 4


Avem nevoie de:
  • 150 g branza dulce ( sau foarte putin sarata ) de capra
  • 150 g quark
  • 1 limeta
  • un baton de vanilie
  • cateva frunze de melisa
  • 20-30 bucati de zmeura
  • 10 ml glasata di balsamico
  • zahar pudra pentru ornat


Spalam bine de tot cu apa fierbinte limeta. O stergem cu un servet uscat si apoi razuim coaja avand grija sa luam numai partea ei verde.
Crestam pe mijloc batonul de vanilie si razuim cu un cutit interiorul.
Intr-un bol amestecam cele doua feluri de branza pana cand capata o consistenta pastoasa , adaugam apoi vanilia, coaja de limeta si amestecam bine pana se omogenizeaza .
Acoperim bolul cu o folie si il punem in frigider unde il lasam cam 15 minute sa se patrunda bine aromele.
Spalam cu atentie zmeura si o punem pe un servet de hartie pentru a se usca.
Punem in interiorul fiecareia cateva picaturi de crema de balsamico ( cel mai usor este cu o pipeta ) si punem zmeura cu atentie peste branza.
Ornam cu zahar pudra si cateva frunzulite de melisa.


Hmmm... un vis de vara!







20 de comentarii:

  1. Hmmm...chiar ca e un vis de vara!
    Arata extraordinar de bine!Crema de balsamico cred ca face toti banii..o asociere de milioane care este minunata!
    Elementul acela de decor rosu si crocant ce este?Imi place cum arata:-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim frumos Angelica! Intr-adevar este o asociere deosebita de gusturi si arome...Decorul rosu este crocant de zmeura...voi dezvalui secretul lui intr-un articol viitor: :)

      Ștergere
  2. Prea multe noutati pentru mine! In afara de branza si zmeura nu mai cunosc nimic din reteta aceasta! Mai am mult de "mancat" pana sa ajung sa va inteleg!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa o incerci...merita efortul, iar ingredientele sunt usor de gasit:). Multumim pentru vizita!

      Ștergere
  3. Grozava idee! Un desert potrivit pentru zilele calduroase de vara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim frumos pentru apreciere Rita...si bineinteles pentru vizita! :)

      Ștergere
  4. Un vis de vara foarte frumos si gustos.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca este o alegere foarte inspirata, aceto balsamico cred ca scoate foarte bine in evidenta zmeura. Iar vanilia in crema de branza este de-a dreptul minunata!
    Felicitari pentru asocierea de arome, e categoric si pe gustul meu :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar combinatia de gusturi este minunata...si coaja de limeta are rolul ei! Multumim pentru apreciere Alexandra! Te mai asteptam!:)

      Ștergere
  6. Buna,

    Sunt f interesante retetele - ingredientele ma determina sa incerc si eu.
    Am vazut ca la unele retete recomanzi anumite produse, marci.
    Poate imi dai cateva informatii despre ingrediente:
    - branza dulce de capra - ce marca sau de unde o cumparati? Eu sunt din BUcuresti.
    - glasato de balsamico - idem. Este otet balsamic cremos?
    - baton de vanilie - idem. Am cumparat de la PLafar, marca Solaris si nu mi s-a parut f bun.
    - quark - ce marca.
    - frunze de melisa -idem.

    Sper ca nu va deranjeaza intrebarile mele dar pe mine m-ar ajuta astfel de informatii. Dincolo de reteta in sine, ingredientele sunt f importante.
    Am mai scris si la alte retete.

    Sunt anonim deoarece nu am blog, doar va citesc blogul.
    Multumesc.
    Elena

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru vizita ! La inceput recomandam produse si marci, inclusiv sursele de unde le cumpar eu...am renuntat pentru ca nu doresc sa fac publicitate unora si pe de alta parte poate sa fiu partinitor cu altii. Si acum sa va raspund la intrebarile legate de provenienta materiilor prime:
      - branza dulce de capra o iau de la Auchan la galantar ( sunt doua sortimente mai sarata si mai putin sarata )
      - glasata de balsamico o prepar eu
      - vanilia eu o cumpar din strainatate insa se poate gasi vanilie de calitate fie la magazinele de condimente sau pe internet
      - quark bio de la Auchan
      - melisa eu am in gradina dar se gaseste in ghiveci fie in piete fie in magazinele mari.
      Sper ca aceste lamuriri v-au fost de folos.Va doresc spor in bucatarie!

      Ștergere
    2. Multumesc pt informatii.
      In ceea ce priveste recomandarea unor produse si marci, eu consider ca e un lucru f util deoarece avand in vedere multitudinea de lanturi de magazine, marci etc, este imposibil sa le testezi pe toate. Eu le vad ca niste recomandari care, bineinteles, au la baza mult subiectivism. In niciun caz reclama.
      Dar am inteles si pct dvs de vedere si va respect decizia.
      Oricum, multumesc inca o data.
      In ceea ce priveste glasata de balsamico, in cazul in care nu este un secret, poate impartasiti si cu noi cum se face.

      Ideile dvs de retete sunt altfel decat am intalnit pe alte bloguri.
      Felicitari.

      Ștergere
  7. Am cautat p blog dar nu am gasit reteta pt crocant de zmeura.
    As aprecia daca mi-ai putea indica unde o gasesc.

    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu o veti gasi...pentru ca nu am publicat-o :). Sunt doua modalitati de a prepara crocantul de zmeura.
      1. Daca nu aveti zmeura proaspata puteti folosi bomboane de zmeura pe care care le macinati cu o masina de macinat nuci sau cu mixerul de bucatarie ( daca are aceasta functie ) apoi cu ajutorul unei site imprastiati praful pe o hartie de copt. Dati drumul la cuptor cu functia gril sau rumenire ( caldura de sus ).Puneti tava in cuptor cam 15 sec. ( depinde de cuptor ) pana cand praful se topeste si formeaza o pelicula de cativa mm. Lasati la racit ...pelicula se intareste si rupeti-o in bucati mari.
      2. Daca aveti zmeura proaspata ...puneti zahar intr-o cratita la foc mic pana incepe sa se caramelizeze.Intre timp puneti zmeura in blender in asa fel incat sa rezulte un puree si turnati-o putin cate putin in cratita cu zaharul caramelizat ( care este in continuare pe foc ) .Lasam pana cand amestecul se ingroasa si apoi turnam pe o hartie de copt.Dupa ce se raceste se rupe in bucati mari.

      Ștergere
  8. Sal ! :) accest desert este bun chiar si daca faci sala ? adica Fitness ?

    RăspundețiȘtergere