duminică, 6 ianuarie 2013

Saint Jacques cu speck



Pentru 4 persoane avem nevoie de:
  • 8 scoici mari Saint Jacques proaspete
  • 10 felii de speck
  • sare si piper proaspat macinate
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 8 felii de lamaie
Spalam si curatam cu atentie scoicile cu apa din abundenta. Separam partea portocalie de cea alba si le tamponam cu o hartie de bucatarie pentru a elimina apa de pe ele.
Partea alba o infasuram cu o felie de speck si o prindem cu o scobitoare ( eu am folosit tepuse ceva mai lungi pe care le prind mai usor cand trebuie sa le intorc in tigaie).
Le prajim la foc viu cateva minute ( cam 2 minute pe o parte ) pana cand speck-ul devine crocant.
In acelasi timp prajim foarte scurt partea portocalie in alta tigaie impreuna cu doua felii de speck taiate sub forma de "taietei".
Adaugam  piper proaspat macinat si servim scoicile pe cochiliile ( pe care le-am curatat foarte bine in prealabil cu multa apa si cu peria de bucatarie ). In fiecare cochilie punem o felie de lamaie ( fara coaja ) , partea alba a scoicii peste si langa partea portocalie si taieteii de speck.

Va doresc pofta buna!








7 comentarii:

  1. La multi ani dragilor, bine v-am regasit in noul an! Un an pe care vi-l doresc cu multa fericire si inca si mai multa inspiratie!
    Cat despre Saint-Jaques cu speck, doar atat am de spus: che spettacolo!!!
    Hugs,
    Andra

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim Andra! Si noi iti dorim un An Nou plin de sanatate si impliniri!

      Ștergere
  2. Un an nou fericit si la cat mai multe postari minunate! Fantastica prezentare!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, am uitat sa va spun ca va asteapta un premiu la mine ;)

      Ștergere
    2. Multumim frumos Diana! Si noi iti dorim un an minunat!

      Ștergere
  3. Ohhhh , ce minunatie aveti aici , dar ce minunatie sta ascunsa in poza a 2-a !!!! ;) <3

    RăspundețiȘtergere