duminică, 3 martie 2013

Primul an Simplu si bun!


Dragilor, bebelusul de pana acum , Simplu si bun a implinit intr-una dintre zilele trecute (innexistenta anul acesta in calendar) un anisor , a trecut la stadiul urmator , de copilas , si tocmai a inceput cu un echilibru initial precar , sa se ridice in doua picioare si sa mearga cu pasi sovaitori , putin cate putin , sprijinindu-se de mobila si peretii din jur...

Recunoasteti etapa ? Cu siguranta , acum incepe partea cea mai grea , nu-i asa ? Copilul incepe sa mearga , nu are suficienta stabilitate dar vrea sa fuga de-a dreptul , nu mai vrea sa fie sustinut , cade continuu , se ridica , cade din nou , da cu nasul , cu capul , plange...va suna cunoscut ? Inseamna ca aveti imaginea completa a situatiei ...

Cu ajutorul vostru , prieteni dragi am reusit sa ne ridicam in doua picioare si sa mergem avand un echilibru care se stabilizeaza pe zi ce trece , iar pentru asta va multumim din suflet , nu am fi reusit fara voi !

Cred ca venit vremea sa povestim putin despre inceputuri , nu de alta dar nu v-am povestit niciodata de unde a pornit totul...

Citeam zilele trecute povestea Codrutei legata de nasterea blogului ei atat de deosebit , pe care il cunoasteti si voi , cu siguranta , si nu mi-am putut opri un zambet la gandul ca povestile noastre sunt similare  in acel prim punct...cu deosebirea ca la noi pe langa Cosmin , au fost si copii care au influentat lucrurile.

Povestea ? Incepe cu vreo 5 ani in urma ...


...in perioada cand eu eram insarcinata in primele luni cu Ian , cand obiceiurile noastre culinare au inceput sa se schimbe destul de radical , eu trecand prin perioada in care mirosurile de orice fel imi faceau foarte rau si le suportam cu mare greutate , fie ele bune sau nu , iar mirosul de mancare nu facea exceptie de la regula ( cunoscatorii stiu de ce ... ).

A fost momentul in care Cosmin a preluat haturile bucatarie , nu de alta dar trebuia sa se mai si manance in casa , iar mirosul in bucatarie trebuia sa fie cat mai slab posibil ca intensitate si durata , asa ca pot spune ca atunci a fost practic momentul real in care stilul Simplu si bun a vazut lumina zilei...

Schimbarile au aparut incet-incet , gradat , pe nesimtite , influentate puternic de bucataria italiana care prin simplitatea ei , cu arome clare , atent selectate , este de departe preferata noastra , cu atat mai mult cu cat avem in fiecare vara ocazia sa o savuram in casa prietenilor nostri dragi , Antogneta si Aldo sau in restaurantele locale italiene tipice , si am dezvoltat o adevarata pasiune din a colectiona carti de specialitate care sa ne lumineze drumurile noastre culinare preferate.

Povestea torturilor o stiti deja , v-am povestit-o aici , dar ceea ce nu stiti este ca intr-o buna zi , la putin timp dupa ce am inceput sa ma joc decorandu-le , ma trezesc ca imi arata Cosmin pe net cateva bloguri culinare internationale si imi spune ca asta isi doreste sa faca in continuare , pentru a imbina astfel cele doua pasiuni pe care le are pentru fotografie si gatit.

In acel moment , pentru mine , blogul culinar era un concept cu totul nou , habar nu aveam ca exista asa ceva , viata mea de pana atunci se desfasura exclusiv in lumea reala , avand foarte putine tangente cu lumea virtuala , dar de la decizie pana la punerea ei in aplicare nu a mai fost decat un pas , pasul de a cumpara domeniul si de a crea efectiv blogul , operatiune care , pentru cine nu a mai facut acest lucru , nu este foarte simpla.

Initial , planul era sa facem doua bloguri separate , cate unul pentru fiecare dintre pasiunile noastre in parte, dar acesta a cazut din start atunci cand am realizat cata munca implica defapt creearea si intretirea unui blog si ca timpul pe care il avem la dispozitie este extrem de limitat si nu ne permite sa ne ocupam nici macar de unul singur asa cum ar trebui , motiv pentru care ramanem mereu cu toate in urma ...

Inceputul a fost greu ca orice inceput , am intrat intr-o lume complet noua , in care nu cunoasteam pe nimeni , dar din fericire reactiile oamenilor frumosi din jurul nostru au fost neasteptat de pozitive , am fost primiti extrem de prietenos si cald si ni s-au intins imediat maini prietenesti de sprijin , desi nu pot sa spun ca nu am primit si cateva dusuri reci , neasteptate si de neinteles , am reusit totusi sa trecem relativ usor peste ele si sa nu le acordam prea multa importanta.

Mai departe stiti cu totii povestea mai mult sau mai putin completa , pentru ca ea a devenit publica incepand cu minunata zi de 29 februarie 2012 , zi in care am scris primul articol pe care l-am publicat pe blog.


Acest an care a trecut a fost unul destul de greu si de plin pentru noi, dar in acelasi timp unul extraordinar de frumos in care am cunoscut o gramada de oameni deosebiti si ne-am facut o gramada de prieteni dragi , pe care ne face de fiecare data mare placere sa-i intalnim in lumea virtuala sau reala , iar viata noastra s-a schimbat intr-un mod extrem de placut.

La ceas aniversar , pe langa tragerea la sorti a celor 2 torturi ciocolatoase dorim sa va facem inca o surpriza placuta voua prietenilor nostri dragi din lumea frumoasa a blogurilor culinare si sa va propunem o tema noua pe care sa incercam sa o abordam lunar spre binele cititorilor nostri dragi si anume sa incercam sa creem lunar o poveste frumoasa in jurul a doua ingrediente la alegere , o poveste care sa cuprinda toate informatiile pe care fiecare poate sa le adune despre acel ingredient cunoscute sau  mai putin , astfel incat la sfarsitul lunii sa se adune o intreaga biblioteca formata din toate posturile voastre cu informatiile despre ingredientul respectiv si eventual o reteta in care este folosit , fara ca aceasta sa fie insa o conditie obligatorie , important fiind dupa parerea mea sa reusim sa aducem in lumina reflectoarelor cat mai multe ingrediente sanatoase si sa le subliniem calitatile .

Cum vi se pare ? Ne-am gandit sa incepem luna aceasta noi cu primul ingredient , faina , iar pentru cel de-al doilea asteptam  pe primul dintre voi care doreste sa il propuna si isi ofera blogul luna aceasta drept scena pentru desfasurarea spectacolului , urmand ca pana la sfarsitul saptamanii viitoare sa punem cap la cap toate detaliile acestui proiect.



Si acum, pentru momentul tombolei celor doua torturi ciocolatoase , pe care il asteptati cu totii , am ales o varianta mai draguta decat random.org pentru extragerea castigatorilor si anume am apelat la ajutorul jucariei noastre cele mai mici...Raul.


Am pregatit 22 de biletele si le-am inmanat juriului care a fost foarte incantat de sarcina primita, iar intreaga procedura a fost extrem de distractiva , biletelul din prima extragere fiind pentru tortuletul mic..


Dupa care Raul a extras un nou biletel pentru tortuletul mai mare...felicitari celor doi castigatori, va asteptam sa va inmanam cu mult drag premiile ciocolatoase!


La multi, multi ani Simpli si buni bloguletului nostru si voua tuturor prietenilor nostri dragi!







15 comentarii:

  1. Ce poveste minunata!
    Eu va multumesc din tot sufletul si va doresc sa cresteti mari si frumos, sa ne incantati in continuare cu retete minunate si fotografii fabuloase! Stilul Simplu si Bun e unic in blogosfera romaneasca, iar asta va face cu totul si cu totul speciali!
    Va multumesc pentru prietenia voastra si abia astept sa ne cunoastem si personal :)
    Astept cu nerabdare detalii despre initiativa voastra, suna foarte, foarte bine si voi participa si eu cu siguranta.
    Cred ca in definitiv, rolul unui blogger culinar care se respecta este si acela de a aduce in atentia cititorilor importanta unei alimentatii sanatoase si implicit importanta cunoasterii ingredientelor folosite. Laudabila si de apreciat initiativa voastra, felicitari!
    Va imbratisez cu drag,
    Andra

    RăspundețiȘtergere
  2. Un prim an minunat as spune! La cati mai multi cel putin la fel de buni si plini de inspiratie si de retete "simple si bune" asa cum ne-ati obisnuit pana acum. Felicitari si pentru initiativa voastr. Cu siguranta voi participa si eu. Va pup si va imbratisez cu drag. Pe toti cinci ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. ...si daca tot am fost prima (si la comentarii, si la tort :P), hai sa preiau si stafeta la provocarea initiata de voi!
    Va propun sarea ca fiind al doilea ingredient al acestei luni si ma ofer sa gazduiesc cu drag aceasta campanie :)

    RăspundețiȘtergere
  4. La Multi Ani frumosi in continuare si tot binele din lume intregii familii! Sunteti absolut speciali si va admir cu drag! Felicitari pentru toata munca si mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  5. La cat mai multi ani!
    Fotografiile si retetele voastre sunt minunate!

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani gustosi!
    Va admir pentru pasiunile voastre si faptul ca va rupeti din timpul pretios pentru a ne dezvalui noi retete simple si delicioase.
    Pup blondutul ;-)

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani!Viata este ca o calatorie si ziua de nastere ne aminteste de lucrurile bune pe care le-am adunat in zilele lasate in urma noastra … O zi de nastere este un moment special pentru a face planuri noi, pentru a merge pe cararile luminate de sperantele noastre si de visele ce devin realitate. Iti urez sa ai o zi de nastere minunata!
    Lucrurile mici pe care le facem si le spunem au mare importanta in timp ce noi ne urmam calea. Un gest frumos poate sa ia povara umerilor obositi pe drum. O vorba buna poate indulci inima precum o ploaie de vara peste florile insetate. Cata bucurie tasneste deodata din lucrurile mici si simple, deci simplu, dar din suflet iti doresc mult, mult succes in tot ce-ti propui....iti multumesc pt minunatele ginduri insirate in acest blog, ele de multe ori au fost o hrana pt sufletul meu...Domnu sa binecuvinteze aceste miini inzestrate cu iubire, pasiune si culoare...

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunteti minunati, la fel si povestea voastra...am citit cu mult drag randurile voastre si schitam cate un zambet la fiecare "pas" :)
    Felicitari pentru tot ceea ce faceti si mult succes in continuare!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Superba poveste si un blog minunat, care sper ca va prinde radacini, va înflori si va rodi an de an. Personal va multumesc pentru inspiratia de zi cu zi, pentru retetele delicioase, simple si bune, asa cum bine zice si titlul blogului. O încîntare pentru ochi si papila!

    Va doresc mult succes si continuati la fel de frumos ca si pîna acum, cu multa pasiune, simplitate si calitate atît în ceea ce gatiti cît si în ale fotografiatului!

    Multi pupici din Bavaria însoritaaaaa!

    RăspundețiȘtergere
  10. Viata lunga si frumoasa blogului! La multi multi Ani :)

    RăspundețiȘtergere
  11. De volta ao lar e com muuuuuiiiitas saudades dos Amigos... E aqui retornando me deparo com esta postagem LINDA!!!
    Espero por sua visita :0)
    Beijos Márcia (Rio de Janeiro - Brasil)

    http://decolherpracolher.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu reusesc sa ma loghez cu nume :)
    "Semnez" anonim :)

    La multi ani, dragilor! Pretuiesc fiecare clipa petrecuta pe blogul vostru minunat. Sunteti o incantare pentru simturi! Frumusetea sufletelor voastre trece prin cuvinte si fotografii si ajunge direct in inima mea. Va imbratisez cu drag pe toti 5 :) puuuuuup
    Beatrice
    Delicioasa.com :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce placut e sa citesti cum a luat fiinta bloguletul vostru .Felicitari ptr tot ce faceti si la cat mai multe postari minunate !!! Raul e un dulce !!!! Ce atent era el la tot si cum se chinuia el cu degetelele micutele sa desfaca hartiuta !! <3
    Felicitari castigatorilor si multa bafta cu frumoasa initiativa !!!

    RăspundețiȘtergere
  14. LA multi ani si drum frumos in continuare ca faceti lucruri minunate.
    M-a fascinat povestea voastra.Retetele, pozele, stilul narativ, totul in Simplu si Bun, merge la suflet cititorului.Felicitari inca odata.

    RăspundețiȘtergere
  15. Multi ani inainte si sa ne citim sanatosi ! :) :) :) " Simplu si bun " e intr-adevar esenta blogului vostru .

    RăspundețiȘtergere