Nu mai este de mult un secret ca in mai sarbatorim impreuna Food Revolution Day, v-am obisnuit de cativa ani incoace sa ne alaturam miscarii internationale si la indemnul lui Jamie, Timisoara sa fie unul dintre orasele romanesti care apar pe harta acestui eveniment, la care participa mai mult de 115 tari din intreaga lume.
Pentru ca o singura zi este mult prea scurta pentru a putea marca un eveniment de o asemenea amploare, anul acesta am hotarat ca vom dedica o intreaga saptamana acestei sarbatori, mai mult decat atat ne vom implica pe parcursul intregului an in organizarea unor manifestari care sa promoveze o alimentatie cat mai snatoasa, atat din punct de vedere culinar cat si medical, de aceea va invitam sa ne ajutati, sa va alaturati miscarii si sa semnati (daca nu ati facut-o pana acum) Food revolution by Jamie Oliver care sustine dreptul copiilor din intreaga lume la o alimentatie cat mai sanatoasa, pentru ca uniti suntem mai puternici!
Vinerea trecuta, exact in 20 mai 2016 am pregatit impreuna cu 24 de bucatari foarte isteti si priceputi din clasa I E a Liceului Nikolaus Lenau din Timisoara (clasa d-nei invatatoare Patricia Albon) un mic dejun atat de gustos si sanatos, dar tare simplu si bun...si am povestit despre cantitatea uriasa de zahar ascunsa in cerealele prefabricate (la cutie), despre obezitate si subnutritie...ne-am distrat pe cinste si ne-am simtit extraordinar in mijlocul copiilor...
Mai intai ne-am organizat pe echipe, pe rand am povestit si ascultat....
am taiat si pregatit impreuna ingredientele pe care le-am impartit apoi frateste...
si abia am asteptat sa le amestecam ca apoi... sa putem sa le gustam...
Mmmm....ce bun a fost!
Seria atelierelor pe care le organizam cu aceasta ocazie continua saptamana aceasta cu noi surprize,
vineri 27.05.2016 dis de dimineata incepand cu ora 8,00 ne puteti urmari in direct pe TVR3 sau pe TVR Timisoara la emisiunea Regional Cafe, unde vom pregati live cate ceva, simplu, bun si sanatos, urmand ca de la ora 10,00 sa pregatim din nou un mic dejun sanatos cu clasa a III-a D a Liceului Nikolaus Lenau (clasa d-nei invatatoare Aurelia Bonchis).
Sambata 28.05.2016, dupa-amiaza la ora 18,00 vom organiza un atelier de paste artizanale dedicate adultilor, in cadrul caruia vom pregati mai multe tipuri de paste, sosuri si umpluturi pornind de la 0, vom povesti despre dietele alimentare, alimente sanatoase si tot ceea ce va doriti voi legat de acest subiect, din punct de vedere medical sau culinar, aici gasiti mai multe detalii.
Va asteptam cu drag!
<3 D&C
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu