vineri, 13 mai 2016

Saculete cu rabarber si branza de capra


Ei dragilor, pentru ca orice bucatar care se respecta isi pregateste singur toate aluaturile de care are nevoie in retete, fara a apela la foi prefabricate, si noi de cativa ani buni incoace, vreo 4 la numar am renuntat sa mai cumparam aluaturi gata facute si le pregatim proaspet de fiecare data, provocare pe care v-o lansam si voua!

Chiar daca la inceput nu vor iesi perfect, satisfactia este mult mai mare, pe de o parte pentru ca sunt sigur mult mai sanatoase, avand in vedere ca folositi numai ingrediente de cea mai buna calitate si pe cealalta, pentru ca au cu siguranta un gust infinit mai bun!

Ce spuneti acceptati provocarea?

Pentru aluatul filo cu maia:
  • 100 g.maia hidratare 100%, bine crescuta
  • 200 g. faina alba bio Terra Natura
  • 75 g. apa
  • 1 lingurita ulei de masline extra virgin
  • 5 g. sare de Himalaya
  • 1/2-1 lingurita otet de mere bio (productie proprie)
Amestecam toate ingredientele, framantam aluatul pana se omogenizeaza si il lasam la frigider pana a doua zi, timp in care isi va face autoliza si va dospi exact cat este necesat, desi poate fi facut si in ziua in care avem nevoie de el si lasat macar o jumatate de ora la temperatura camerei.

Intre timp pregatim umplutura din:
  • 4 cozi de rabarber, 250 g. 
  • 150 g. cas putin sarat de capra
  • 100 g. apa
  • 60 g. zahar brut Demerara
  • o bucatica ghimbir proaspat, 1,5 cm
  • cateva frunzulite de tymian proaspat
  • o lingurita coaja de lamaie bio tocata marunt

Fierbem apa impreuna cu zaharul, cu ghimbirul si coaja de lamaie tocate marunt, pana se transforma intr-un sirop pe care il lasam pe foc pana se ingroasa putin.
Adaugam rabarbarul spalat, curatat daca este nevoie si taiat cubulete mici in sirop, stingem focul dupa cateva minute si lasam cubuletele sa absoarba siropul.

Ne intoarcem la aluatul pe care il impartim in 4 parti egale, il modelam sub forma de bile si, pe o fata de masa infainata, il intindem in foita cat mai subtire, mai intai cu sucitorul si mai apoi cu degetele, dinspre centru spre margini procedand exact ca si in cazul aluatului de strudel.

Decupam din el patratele cu latura de 10 cm. pe care le ungem cu putin unt topit si le umplem cu casul de capra taiat cubulete, rabarberul scurs de lichid si putin tymian, dupa care strangem capatele libere.

Preincalzim cuptorul la 200 °C si coacem pachetelele timp de aproximativ 15 min, pana se rumenesc.

Daca v-am convins, trimitem reteta  spre inscriere in concursul Gateste cu Electrolux la Bucharest Gourmet Festival, in speranta ca vom avea ocazia sa o pregatim impreuna!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu