vineri, 13 mai 2016

Ravioli cu mere caramelizate si branza de capre



Ta-da-da-da!
Avem onoarea sa va prezentam o reteta 100% originala, rod al muncii noastre in echipa , desi trebuie sa marturisesc ca nu am intuit de la bun inceput ca ne va reusi atat de bine si ca preparatul final este atat de irezistibil de simplu si bun1

Am pornit de la ideea de a combina trei ingrediente tare dragi noua, pastele proaspete, branza de capra si merele, iar ceea ce a rezultat a fost mult peste asteptarile noastre!

Ingrediente pentru 70 de bucati (pentru 7 persoane...:))) - noi in aceste cantitati gatim zilnic, insa cantiatea poate fi redusa dupa necesitate)

  • 250 g. aluat pentru paste, proaspat facut in casa
  • 3 mere bio
  • 45 g. zahar brut
  • o lingura de unt bio de 82% 
  • 3-4 pastai de cardamon 
  • cateva fire proaspete de curry (din gradina proprie)
  • cateva frunze proaspete de salvie, idem din gradina
  • 250 g. cas putin sarat de capra
  • 150 g. smanatana dulce pentru frisca
  • 1 lingura zeama de lamaie bio
  • 1 lingurita sare de Himalaya

Preparam aluatul pentru paste dupa reteta de aici, cu singura diferenta ca eu de data aceasta ca sa merga totul rapid am folosit mixerul planetar si aluatul a fost gata in 10 min. fara nici un pic de efort.
Am pregatit un aluat din 10 oua insa dupa ce l-am lasat la odihnit 15 min in frigider am folosit doar 250 g. din el, insa voi puteti sa pregatiti un aluat din 1 sau 2 oua, in functie de nr. de portii, va merge cu siguranta mult mai rapid!

Pana aluatul isi face autoliza in frigider, taiem in cubulete mici casul de capra si pregatim merele caramelizate.



Taiem si merele tot in cubulete foarte mici si le caramelizam la foc mic cu zaharul brut, untul, cardamonul proaspat rasnit si frunzele de salvie si lasam apoi totul la racit.

Rupem bucati mici din aluat pe care mai intai le modelem cu sucitorul , iar apoi le trecem prin marimea 3 mai intai si apoi 1 a masinii de paste, pentru a obtine o foaie foarte subtire de aluat (daca nu aveti masina de paste, puteti intinde aluatul si cu sucitorul, insa veti avea nevoie de o cantitate mai mare de aluat pentru ca nu se poate intinde atat de subtire cu mana...)

Decupam cercuri din fasiile de aluat pe care le umezim pe margini cu putina apa, punem branza de capra si merele caramelizate in interior si le sigilam pe rand cu instrumentul special pentru ravioli...si nu ne oprim pana nu ajungem la 70! :)




In timp ce apa cu sare se pregateste sa atinga temperatura de fierbere pentru a gazdui timp de 5 minute ravioli, pregatim sosul amestecand smantana dulce cu zeama de lamaie, curry taiat marunt si putina sare.
Pentru montare punem in farfurie putin sos, ravioli, putin parmezan ras si curry

Va dorim pofta buna si asteptam cu mult drag sa ne spuneti daca v-au placut, speram insa sa ne vedem la  Bucharest Gourmet Festival sa le degustam impreuna, reteta participand la concursul Gateste cu Electrolux organizat cu aceasta ocazie!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu