Este binecunoscuta combinatia dintre pere si gorgonzola ceea ce doresc eu este sa dam putina atentie detaliilor , de aceea am pregatit un mic dejun imparatesc pentru creatoarea torturilor de ciocolata , Daiana , sotia mea!
Taiem perele Williams in sferturi , scoatem samburii , eu personal nu decojesc perele din motive de aspect si stoarcem purina lamaie deasupra pentru a le pastra culoarea.
Presaram zahar brun pe fetele taiate.
Intr-o tigaie cu putin ulei de masline incins prajim feliile de paine pe ambele fete pana cand incep sa prinda culoarea maro , dar nu prea mult sa nu se usuce in interior.
Scoatem painea afara din tigaie , adaugam inca putin ulei de masline si punem perele si le caramelizam pe ambele fete taiate.
Scoatem perele si punem nucile in locul lor , pe care le prajim usor in zaharul caramelizat ramas pe fundul tigaii.
Si servim perele cu gorgonzola , nuci , paine si putina miere de rapita...
Alaturi de un pahar de marsala ,
Ce parere aveti?Astept cu drag comentariile voastre!
Aaa, intotdeauna mi-au placut perele cu brinza ... Miere de rapita ? N-am gustat pina acum. Imi seamana la aspect cu cea de rhododendron ...
RăspundețiȘtergereMerita incercata reteta,este o combinatie care iti merge direct la suflet!Daca nu ai miere de rapita (care are o aroma foarte fina ,o consistenta cremoasa si nu cristalizeaza)poti folosi linistita miere de rhododendron(pe care eu nu am incercat-o inca) sau de eucalipt sau orice varianta cu aroma fina deosebita.
RăspundețiȘtergereMultumim frumos pentru vizita si comentariu,te mai asteptam cu drag pe la noi!
imi place f mult mierea de rapita:) dar ce miere nu-mi place mie:))
RăspundețiȘtergerereteta imi place foarte mult. voi incerca reteta cu siguranta, doar pere sa gasesc!
Multumim frumos pentru compliment si vizita!Merita incercata ,combinatia este mortala!
ȘtergereEste o combinatie excelenta!
RăspundețiȘtergereEu fac bruschette cu pere, gorgonzola si nuci, le pun doua minute sub grill - un deliciu!!!
Asa este, multumesc pentru idee, suna grozav, musai sa incercam !
ȘtergereExcelenta si reteta asta! Very nice!!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult de tot!
ȘtergereSe decreteaza... awosome.
RăspundețiȘtergereNu am rezistat si am facut-o . Tocmai am terminat-o de mancat :).
Asta facuta de mine, am curatat perele de coaje ca sa le caramelizez peste tot.
Cred ca ar merge si cu perele facute si la cuptor.. poate o sa o incerc intr-o zi :)
Wow, ma bucur din suflet! Suna bine , trebuie incercat, de ce nu?
ȘtergereSunt de parere ca bucataria este o forma de arta care trebuie sa se exprime liber, lipsita de constrangeri, accentuata de tuse individuale !
Sunt de acord cu the wandering oltean ;). Nici eu nu am rezistat tentatiei si ... am facut-o. Delicious!!!
ȘtergereMultumesc mult de tot, un compliment mai frumos nici ca se putea...
Ștergere