Bucataria greceasca...umple casa de arome in timp ce "spanakopita" se coace in cuptor.
Este o reteta adaptata dupa Alexandra's kitchen.
Preincalzim cuptorul la 190°C cu ventilatie sau 210°C fara ventilatie.
Avem nevoie de:
- 200 gr. spanac baby
- 100 gr. de usturoi salbatic ( leurda )
- 180 gr. de branza dulce ( sau cottage )
- 100 gr. de feta ( sau telemea de capra )
- 3 oua de casa
- piper proaspat macinat
- un pachet cu foi pentru strudel ( in reteta originala se foloseste aluat filo - denumirea greceasca sau yufka - denumirea turceasca...din pacate eu nu am mai gasit in Timisoara nici un fel de aluat proaspat)
Taiem spanacul si usturoiul salbatic, batem ouale si amestecam toate ingredientele intr-un bol.
Punem putin piper proaspat macinat...
Umplem aluatul.
Si punem totul la cuptor 30 de minute.
Sa aveti pofta!
Daaaa,imi place mult.O seara buna!
RăspundețiȘtergereMa bucur,va mai asteptam.O zi cat mai placuta!
RăspundețiȘtergere