duminică, 2 septembrie 2012

Inghetata cu parfum de Liguria









Hmmm...nu pot sa va descriu gustul acestei minunatii dar pot sa va recomand sa o incercati si sa imi povestiti dupa aceea voi ce gust sublim are...

Pentru inghetata pornim de la reteta de baza pe care o veti gasi aici cu singura diferenta ca folosim o jumatate de baton de vanilie si doua crengute de rozmarin pe care le lasam in amestecul de lapte si frisca in frigider peste noapte pentru a se extrage cat mai bine aromele...
A doua zi repunem pe foc amestecul pana aprope de punctul de fierbere , scoatem frunzele prin strecurare si finalizam inghetata adaugand ouale.

Avand o masina de inghetata in dotare am folosit-o , dar se poate foarte bine lasa pur si simplu inghetata in congelator iar problema acelor de gheata o rezolvam prin amestecari succesive la intervale de o ora distanta.

Am caramelizat caisele cu putin zahar brun si Marsala asa cum am descris procedeul aici , le-am asezat pe un pat de tartar de zmeura obtinut prin simpla pasare a fructelor cu furculita pentru a nu distruge semintele...si am construit totul intr-un bol de ciocolata belgiana...decorand cu putina menta si crocant de zmeura...

Cred ca pofta nu va lipseste , sau ?...




9 comentarii:

  1. Arata...de vis ! Revolta papilelor gustative , fiecare ocupata cu cite o aroma...greu de controlat ! Ideea balonului creator de ciocobol...ingenioasa si foarte amuzanta ! Copilul frumos??...reteta ..?...martipan ...??...cred ca mai degraba floarea pasiunii..!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim frumos! Ideea balonului creator de ciocobol nu ne apartine , insa participarea la realizarea acestuia a fost extrem de distractiva pentru toata lumea ! Multumim mult pentru compliment , cat despre reteta...

      Ștergere
  2. Aaah, un spectacol!!!
    Iar inghetata cu rozmarin e dementiala! Am mancat anul trecut la Taste of London: un deliciu!!!! :)
    Hugs :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata destul debine in ciuda numelui ciudat ce il are, desi as prefera ceva mai exotic eu zic ca merge.

    RăspundețiȘtergere
  4. Absolut senzationala aceasta inghetata!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Super arata! Really cool chestia cu facutul cosuletelor de ciololata cu un balon
    Ce este Liguria ca m-am uitat de vreo doua ori prin post si nu am gasit

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim mult! Ca norocul ca am incercat cu doua baloane...ca din primul a iesit bolul spart gata...
      Liguria este o provincie a Italiei, la mare , in continuarea Coastei de Azur franceze si cam tot la fel de renumita, unde tufele de rozmarin cresc la dimensiuni impresionante de cativa metri latime si inaltime...
      Inghetata este de rozmarin, dar pentru noi asocierea a devenit instantanee si reflexa...dupa atatia ani de vacante petrecute acolo...

      Ștergere