vineri, 28 septembrie 2012

Preiselbeere Konfitüre...sau gem de merisoare



Dragilor, astazi am avut parte de o sedinta foto pe cinste cu un fotomodel atat de dragut, rapid in miscari si total imprevizibil , care a aparut in "studioul fotografic" total neasteptat , exact la momentul potrivit , in timpul pregatirilor initiale pentru punerea in scena , de aceea ii multumim frumos si ii suntem recunoscatori pentru ajutorul acordat...mai ales ca reteta participa la Provocarea Dulce Romanie a lunii septembrie pe scena pusa la dispozitie de Nicol avand teme "de-ale camarii".


miercuri, 26 septembrie 2012

Super Blog 2012


Respectand principiul  "ce nu te omoara,  sigur te intareste", ne-am hotarat destul de greu sa participam si noi la competitia anului...
Consideram ca este bine din cand in cand sa luam parte la diverse intreceri , nu de alta dar este cea mai buna metoda sa iti revezi cu aceasta ocazie cu cea mai mare claritate lungul nasului , sa cobori din globul de sticla construit cu atata grija de catre fiecare dintre noi in jurul persoanei proprii , in mijlocul realitatii pure de care fugim de cele mai multe ori.
Acestea fiind spuse , speram din suflet sa fiti alaturi de noi , sa ne sustineti in urmatoarele 2 luni de agitatie care vor urma si sa ne ajutati daca disperati va vom cere ajutorul...







sâmbătă, 22 septembrie 2012

Paine de secara fara framantare




Dragilor , avem placerea sa va anuntam ca acest post este primul dintr-o lunga serie dedicata pregatirii unui aliment care la prima vedere pare simplu si lipsit de o importanta prea mare , dar care cere o atentie deosebita si destul de mult timp si bataie de cap daca ne propunem sa obtinem un produs de prima calitate.

Painea , caci despre ea este vorba ( asa cum bine ati intuit) , ne-a preocupat din primul moment in care ne-am apucat de bucatarit , dar pana acum nu am avut decat niste incercari mai mult sau mai putin izolate de a persevera in acest lung si complicat proces , din lipsa de timp de cele mai multe ori...


miercuri, 19 septembrie 2012

Inghetata de ciocolata


Inghetata de ciocolata... usor de preparat, de care nu te saturi niciodata...dupa parerea mea intra in categoria preparatelor fundamentale din bucatarie.

Reteta este cea de " base per gelato alla crema " si o veti gasi aici. Singura diferenta este ca in loc de vanilie, cand fierbem frisca cu laptele punem 125 g. de ciocolata rupta in bucati mici amestecand pana ciocolata se topeste complet.
In ceea ce priveste prepararea inghetatei efortul consta de fapt nu in procesul in sine de preparare ci in atentia cu care alegem materiile prime: oua de casa, frisca proaspata si bineinteles in acest caz actorul principal : ciocolata.
Folositi ciocolata neagra cu 60-70 % cacao ( nu mai mult pentru la procente mai mari de cacao este prea putin unt de cacao in ciocolata iar acesta va da cremozitate inghetatei ) de cea mai buna calitate. Sfatul meu este sa faceti inainte un mic "studiu de piata" in ceea ce priveste ciocolata neagra pe care o gasiti dvs. (si nu uitati nici magazinele bio sau cele cu delicatese ).


duminică, 16 septembrie 2012

Chopin si ursuletul...



Va mai amintiti tortuletele in miniatura pe care le-am facut anul acesta de Paste ?...Mini pe iarba...cu siguranta , dar ceea ce nu stiati este povestea lor completa...
Sarbatorile Pascale , cum bine stiti , planificasem sa le petrecem la prietenii nostri dragi , in Polonia, dar din cauza unei viroze pe care am incaltat-o cu totii din Romania si am carat-o cu noi in Austria in vacanta de paste , am hotarat ca  nu suntem in stare sa ne deplasam cu catel si purcel cei aproximativ 1000 de km care desparteau Thermenland de Varsovia si ca atare am ramas pe loc , fara rezervari in continuare si complet dezorganizati pentru a ramane...



miercuri, 12 septembrie 2012

Caise cu branza si fistic


Daca tot s-a terminat vacanta si trebuie sa ne reapucam cu drag si spor de lucru ce ar fi sa incepem treaba cu ceva deosebit , sa ne readucem rapid la loc in minte zilele toride de vara?


duminică, 9 septembrie 2012

Testoasele mire si mireasa...






Va mai amintiti mireasa si mirele ursuleti?...cu siguranta ca da...
Cristina si Calin si-au dorit cu aceeasi ocazie pe tortul facut cadou nasilor sa troneze doua testoase mire si mireasa , iar eu am fost mai mult decat incantata de dorinta lor nu de alta dar mi-am amintit cu cea mai mare placere nunta noastra...